Bratara inteligenta care te anunta daca ai baut prea mult

Dupa bratara inteligenta care atentioneaza utilizatorii prin energie electrica, ca cheltuie prea multi bani, (conceputa in cinceptia mea pentru femei), urmeaza bratara care te anunta printr-un bazait daca ai baut prea mult.

Urmarirea nivelului de acool din sange nu ar fi o idee rea,dar ciupirea, inteparea, etc. pentru a afla asta, clar este, de aceea Institutul National al Sanatatii wearable Alcoolul biosenzor Challenge pune in fata alternative la aceasta problema, si a selectat acum câștigătorul. Bratara BACtrack Skyn vine cu o aplicatie pentru a oferi o monitorizare in timp real a nivelului de alcool, chiar si alertarea prin telefonul utilizatorului atunci cand bea prea mult!

bactrack-nivel alcool sange

Inaint de asta, s-au evaluat, opt prototipuri diferite, in functie de acuratetea, fiabilitatea, frecventa masuratorilor de alcool in sange si capacitatea de a transmite date la un dispozitiv fara fir.

BACtrack Skyn este un senzor de alcool transdermic care poate dura pana la o citire în fiecare secunda. Echipat cu un senzor electrochimic, dispozitivul urmareste moleculele de etanol, care sunt emise prin piele ca urmare al consumului de alcool. Printr-un algoritm  anume sistemul este capabil de a converti aceste masuratori in citiri BAC ( blood alcohol content ).

Monitoarele alcool transdermici sunt folosite de ceva timp,dar, cu conectivitate smartphone BACtrack Skyn pare sa ofere unele functii noi. Prin sincronizarea cu aplicatia, acesta ar putea fi configurat sa bazaie telefonul atunci cand un utilizator se apropie de 0,04% BAC, sau poate da un ” ping ” catre un membru al familiei.