Tim Cook: iPhone este prea scump, trebuie sa il ieftinim

Fie ca va vine sa credeti sau nu, presedintele Apple, Tim Cook, a recunoscut intr-un interviu faptul ca terminalele iPhone dezvoltate de catre compania Apple au preturi de vanzare prea mari si a anuntat ca va lucra cu echipa sa la schimbarea acestui lucru.

Declaratia incredibila a fost de catre presedintele Apple in cadrul unui interviu acordat unei publicatii din India, tara in care terminalele iPhone sunt vandute la preturi mult mai mari decat cele percepute pentru terminalele comercializate in Europa.

Pretul de vanzare al iPhone in India este, in medie, cu 31% mai mare decat cel din alte zone de pe glob, iar Tim Cook intentioneaza sa corecteze aceasta discrepanta pentru a creste vanzarile intr-o tara cu sute de milioane de potentiali clienti pentru produsele sale.

Tim Cook doreste ca pretul de vanzare al iPhone in India sa fie extrem de apropiat de cel din SUA, insa separat el doreste sa ofere si mai multa functionalitate pentru smartphone-urile Apple ce sunt utilizate in tara de catre clientii indieni.

We want to do things that lower that over time, to the degree that we can. I want the consumer in India to be able to buy at a price that looks like the U.S. price. What we see here is talent. That means getting the development community moving on iOS. We’re also using a lot of skills in India for maps – the maps facility will be several hundred million dollars worth of work.

Aceasta este prima oara cand Tim Cook recunoaste ca preturile terminalelor iPhone sunt prea mari intr-o anumita tara de pe glob si sinceritatea are la baza dorinta de a castiga simpatia indienilor si a creste vanzarile de terminale iPhone ca rezultat.