Tim Cook vorbeste despre planurile Apple de a deveni operator de telefonie mobila

In cursul anului 2015 au existat numeroase zvonuri care au sugerat faptul ca Apple ar avea planuri de a deveni un operator virtual de telefonie mobila, MNVO, insa atunci reprezentantii americanilor au negat informatiile, astfel ca intrebarile privind aceasta initiativa au incetat.

Astazi Tim Cook a fost prezent in cadrul Startup Fest Europe si a discutat cu unul dintre moderatorii evnimentelor despre planurile companiei Apple pentru viitor, iar initierea unei afaceri in telefonie mobila nu este una dintre prioritatile lui in momentul de fata.

Conform lui Tim Cook, compania Apple nu are suficient de multa experienta in dezvoltarea de retele de telefonie mobila, asa ca nu intentioneaza sa intre intr-un segment de piata pe care nu il poate stapani si in care nu are suficient de multi oameni specializati.

Tim Cook sustine ca Apple va lucra in viitor la implementarea de cartele E-SIM in iPhone sau iPad, insa ca in momentul de fata Apple este multumita sa colaboreze cu operatorii de telefonie mobila si este multumita de ceea ce fac partenerii sai in acest segment de piata.

Our expertise doesn’t extend to the network. We’ve worked with AT&T in the US, O2 in the UK, as well as T-Mobile and Orange, and we expanded as we learned more. But generally, the things Apple likes to do, are things we can do globally. We don’t have the network skill. We’ll do some things along the way with e-SIMs, but in general, I like the things carriers do.

Apple a implementat in actualele tablete iPad un Apple SIM care permite folosirea serviciilor catorva operatori de telefonie mobila de pe planeta si exista o sansa foarte mare ca aceasta cartela electronica sa se regaseasca si in iPhone, poate chiar incepand in acest an.

Faptul ca Apple nu vrea sa devina un MNVO nu este surprinzator, cei din Cupertino putand instraina foarte multi operatori parteneri daca le-ar crea concurenta si in ceea ce priveste vanzarea de servicii de telefonie mobila.