Asa functioneaza noul ecran pliabil OLED al Samsung

Anul 2016 a fost anuntat precum cel in care Samsung ar urma sa lanseze primul smartphone cu ecran OLED pliabil, coreenii lucrand din greu la finalizarea acestui produs pentru o posibila lansare, iar in clipul video de mai jos putem vedea cum functioneaza un prototip al ecranului pliabil ce ar urma sa fie implementat in el.

Dupa cum puteti vedea din clipul video de mai jos, ecranul poate fi indoit fara a isi pierde proprietatile de a reda imagini cat se poate de clare, realizarea fiind una foarte mare pentru o companie care a mai prezentat fara succes prototipuri de acest gen cu multi ani in urma.

Ecranul OLED pliabil a celor de la Samsung are 5.7 inch, rezolutie 1920 x 1080 pixeli si 386 pixeli per inch, grosimea sa fiind de 0.3mm, mare daca ne gandim ca peste el mai trebuie aplicati si senzorii tactili care inregistreaza apasarile facute pe ecran.

Desi realizarea celor de la Samsung este impresionanta, problema este ca ecranul este deocamdata prea gros pentru a fi implementat intr-un smartphone cu grosime de 7mm, asa ca lansarea unui smartphone pliabil in 2016 ar putea ramane doar un vis daca Samsung nu are o versiune mai subtire pregatita.