India refuza sa permita deschiderea vreunui Apple Store

Tim Cook se da peste cap sa-i cucereasca pe indieni pentru a-i convinge sa cumpere mai multe terminale iPhone de la Apple si de la partenerii ei, recenta sa vizita avand rolul de a convinge guvernul indian sa-i permita companiei sa deschida multiple Apple Store in tara in urmatorii ani.

Tim Cook a incercat sa convinga guvernul sa-i ofere companiei Apple o exceptie de la legea care impune ca orice companie care deschide un magazin in India trebuie sa vanda in proportie de 30% produse fabricate local, lucru pe care cei din Cupertino nu il pot face.

Apple a depus o cerere de exceptie in baza unei prevederi care spune ca daca magazinul aduce tehnologie de ultima generatie, el poate vinde orice fel de produse, insa Apple nu a reusit demonstreze faptul ca ale sale Apple Store aduc tehnologie de ultima generatie care ar fi in beneficiul indienilor.

Desi Tim Cook a discutat cu prim-ministrul Indiei si cu o multitudine de vedete locale, el nu a reusit sa convinga suficient de multi oameni din administratie sa incalce regulile si sa-i permita companiei Apple sa faca orice doreste, asa ca ea nu-si va putea deschide magazine in tara.

They did ask for a waiver but didn’t provide any material on record to justify it. The decision was taken only after a thorough examination of their application. The waiver is available only for investment in “state of the art” or “cutting-edge technology.

Fara magazine, Apple va avea o sarcina extrem de dificila in a creste vanzarile de terminale iPhone in India, iar asta deoarece partenerii sai nu sunt la fel de implicati in acest proces precum ea, deci pana la deschiderea unui Apple Store vanzarile nu vor atinge, probabil, cifre ridicate.