iPhone 7 – TSMC va cheltui 2.2 miliarde de dolari pentru a produce noul chip A10

iPhone 7 si iPhone 7 Plus vor fi lansate in cursul acestui an de catre compania Apple, iar unii dintre partenerii sai vor fi nevoiti sa faca investitii masive pentru a-si putea onora obligatiile fata de americani, cei de la TSMC fiind in randul companiilor care vor cheltui bani pentru a castiga altii.

Conform unor analisti asiatici, TSMC va cheltui nu mai putin de 2.2 miliarde de dolari in cursul acestui an pentru a putea onora comenzile Apple de a fabrica noile chip-uri A10 si A10X care vor ajunge intr-o varietate de iDevice-uri, suma fiind enorma.

Cei de la TSMC investesc sume mari de bani in dezvoltarea de procese de fabricatie de 7nm pentru chip-uri dedicate propriilor parteneri, asta avand in vedere ca procesul de fabricatie de 10nm este finalizat si va fi folosit pentru chip-ul A10 al companiei Apple.

Noile tehnologii dezvoltate de catre cei de la TSMC trebuie sa fie integrate in diversele fabrici ale taiwanezilor, iar asta face parte din planul de investitii pentru anul acesta deoarece nu toate fabricile vor fi capabile sa produca noi chip-uri pentru cei de la Apple.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) expects to boost its R&D spending to a record US$2.2 billion in 2016. As for 10nm, TSMC is scheduled to move the node technology to volume production by 2017, Liu indicated. TSMC will fabricate 10nm chips at the Phase-5 and 6 facilities at Fab 15, the foundry’s 12-inch wafer fab in central Taiwan.

Conform celor mai recente informatii existente, cei de la TSMC vor fabrica majoritatea chip-urilor A10 si A10X pentru compania Apple anul acesta, Samsung urmand a primi restul procentului din totalul comenzilor, coreenii urmand a avea o performanta mult redusa.

Apple se bazeaza pe TSMC sa-i livreze componente mai bune decat Samsung, iar taiwanezii investesc sume mari de bani pentru a-si indeplini obligatiie, castigand mult mai mult decat investesc acum.