Apple nu vrea sa rezolve problema blocarii ecranului iPhone

Ecranul iPhone nu raspunde la comenzi cand vrei sa raspunzi la telefon sau dupa ce il deblochezi.

Totul a inceput in 2014 cu iOS 8 beta cand ecranul iPhone 5S refuza sa mai raspunda la comenzi daca incercam sa accept un apel telefonic, sau dupa simpla deblocare, iar dupa un iPhone 6 Plus, un iPhone 6S Plus si multe actualizari ale iOS, problema inca nu a disparut.

V-am mai vorbit despre problema aceasta si v-am spus ca ecranul iPhone refuza sa raspunda la comenzi in foarte multe situatii, iar compania Apple stie despre aceasta problema, insa refuza cu o incapatanare cretina sa o rezolve o data si pentru totdeauna.

Ca sa fiu complet sincer, nu pot sa inteleg cum o companie cu atat de multi ingineri si atat de multa expertiza refuza sa rezolve o problema care impiedica folosirea smartphone-ului lor in ecranul de blocare, lockscreen, sau dupa deblocarea normala a terminalului.

Partea si mai stupida este ca problema este veche de aproape 2 ani de zile, sau poate chiar mai mult, si am experimentat-o pe 4 iPhone-uri diferite, care nu au impartit backup-uri cu cel care a avut problema initiala, deci vorbim despre o problema cronica a iOS-ului.

Nu stiu cum ar fi putut reactiona Steve Jobs daca intr-o zi l-ar fi sunat cineva si cand ar fi incercat sa faca slide pentru acceptarea apelului ar fi realizat ca-si misca degetul pe ecran, dar acesta nu inregistreaza comenzi.

In aceeasi masura nu-mi pot imagina cum ar fi reactionat fostul presedinte Apple daca ar fi deblocat un iPhone si acesta ar fi refuzat sa respunda la comenzi, dar imi imaginez ca foarte multi ingineri ar fi plecat plangand din campusul Apple din Cupertino.

Combinand aceasta problema cu cea a disparitiei notificarilor de pe iPhone, plus altele despre care voi mai vorbi, cred ca Apple are nevoie de o schimbare majora la nivel de conducere deoarece dupa plecarea lui Scott Forstall iOS-ul a inceput sa mearga extraordinar de prost.