Samsung a prezentat primul ecran pentru smartphone dedicat realitatii virtuale

Samsung a demonstrat un ecran 4K perfect pentru realitate virtuala, dar si un ecran Bio Blue care protejeaza ochii utilizatorilor.

Saptamana aceasta compania Samsung a participat la o serie de evenimente ce au avut loc in San Francisco si au avut in centru prezentarea de inovatii in domeniul ecranelor pentru smartphone-uri, coreenii avand pregatita o surpriza interesanta pentru cei prezenti.

Mai exact, cei de la Samsung au prezentat un ecran 4K de 5.5 inch, cu rezolutie 3840 x 2160 pixeli si 806 pixeli per inch, acesta fiind special gandit pentru realitatea virtuala multumita rezolutiei foarte mari si a densitatii de pixeli care este cu 45% mai mare decat a oricarui alt ecran pentru smartphone.

Desi cei care au vazut ecranul l-au laudat pentru luminozitatea foarte buna si calitatea ridicata a imaginilor afisate, problema este ca totul era afisat pe ecran cu un numar scazut de cadre pe secunda, semn ca exista in continuare foarte mult de lucru la aceasta componenta.

Separat de acest ecran, cei de la Samsung au prezentat unul care are numele de cod Lightfield, acesta oferindu-le utilizatorilor un efect 3D special care le permite utilizatorilor sa perceapa adancimea obiectelor afisate pe ecran.

Mai mult decat atat, o alta tehnologie numita Bio Blue reduce, de la 32% la 6% procentul de lumina albastra afisata de catre un ecran AMOLED, rezultatul final fiind utilizatori care nu sunt la fel de obositi dupa multe ore de folosire a unui smartphone cu un asemenea ecran.

Avand in vedere ca aceste ecrane sunt doar prototipuri, nimeni nu stie cand vor fi ele implementate in smartphone-uri, desi unii se asteapta sa vada cel putin unul in Samsung Galaxy S8.

20 COMENTARII

  1. Apa de ploaie…auzi si tu 806ppi…pai se compara cu cei 326ppi de pe Iphone si sa numai zicem de faptul ca in 2017 cica Apple va face trecerea catre ecranele OLED..asta da revolutie tehnologica…ceva nemaintalnit.

    #fanApple4Life #326ppi #retina

  2. Dar in momentul de fata noi așteptam oled pe iPhone pe cand Samsung de la aspiratoare a trecut la alt nivel.
    Contează cine esti nu ce ai fost.

  3. Contează ce sunt astăzi nu ce erau în trecut. În trecut, Philips era un super producător de televizoare și aparatură video, audio. Cine mai e Philips astăzi? Un producător de becuri…

  4. Sunt sigur că ecranele astea nu vor ajunge în smartphone-uri prea curând. Scopul lor este să fie componentă în sisteme de realitate virtuală, ceea ce înseamnă că se vor vinde ca atare. 4k pe o baterie de smartphone-uri este un lux inutil. Însă 4k pe simulatoare ar fi super util. Probabil că rezoluția unui asemenea ecran va crește și mai mult, dacă cei 4k vor fi insuficienți, însă ăsta este un început. Marile inovații se perfecționează prin tehnica “pașilor mărunți”.

  5. ” 4k pe o baterie de smartphone este un lux inutil”. Iti dau perfecta dreptate,insa sunt curios daca iti vei mentine parerea in cazul in care va pune Samsung pe Galaxy S8 sa S9 un 4K…

  6. Nu cred că vor pune, cel puțin nu la actualul nivel tehnologic. Puterea necesară de procesare ar fi prea mare, iar avantajele ar fi prea mici.
    E ca și cum ai dezvolta un avion hipersonic pentru zboruri de la București la Constanța. Ok, economisești 10 minute, dar costul zborului ar fi exponențial mai mare.

  7. Sony a pus 4k pentru a demonstra că se poate. În plus, ăla este 4k LCD dacă nu mă înșel. Să pui 4k pe AMOLED s-ar putea să fie diferit dpdv tehnologic.
    Samsung nici nu are TV-uri cu ecrane AMOLED, cu atât mai puțin 4k. Cică vor scoate un model de TV în 2017-2018 care va încorpora super tehnologii, și va fi 8k.
    Nu cred că vor pune 4k în smartphone-uri.

  8. Nu, samsung tot timpul a bagat specsuri mari…ce fanii au vrut 1440p screen in anul 2014 ca sa aibe in S6? Nu dar au bagat in S6.Clar o sa bage in S8 sau note 2017 sau 2018.

  9. aia e legat de altceva :D:DD:, lasa cum crezi ca era cand stateam 4 ore cu ipad pro la incarcat? macar acolo au lansat un cablu care te ajuta sa injumatatesti durata…la iphone mai vedem