Procesoarele ARM Cortex A73 ar putea revolutiona iPhone si iPad

6

Astazi compania ARM a prezentat in cadrul Computex 2016 noile procesoare Cortex A73, acestea promitand sa ofere performante cu pana la 30% mai bune pentru tablete si smartphone-uri, asta in timp ce consumul de energie ar urma sa scada cu pana la 30%.

Noile procesoare Cortex A73 genereaza si mai putina caldura in timpul functionarii, astfel ca terminalele mobile ar urma sa fie mai reci dupa sesiuni intense de folosire in jocuri sau pentru navigare pe internet, o asemenea schimbare fiind ceruta de ani de zile.

Cu frecvente de lucru de pana la 2.8 GHz, aceste procesoare Cortex A73 ar putea oferi inclusiv posibilitatea de a reda rezolutii 4K pe ecranele iPhone sau chiar ale iPad, asta desigur daca Apple ar dori vreodata sa ne ofere asemenea beneficii pentru terminale.

Arhitectura dezvoltata de catre ARM va permite producerea procesoarelor Cortex A73 folosind un proces de fabricatie de 10nm, cu mult mai eficient decat cel folosit in momentul de fata, iar de aici se explica si sporul major in performante sau in reducerea caldurii generate.

nou procesor ARM

Apple foloseste arhitectura ARM pentru procesoarele implementate in iPhone sau iPad, iar utilizarea Cortex A73 ar putea fi o decizie foarte buna pentru cei de la Apple, ei avand anual nevoie de performante mai bune pentru chip-urile folosite in iDevice-uri.

Conform celor de la ARM, primele procesoare fabricate folosind noua arhitectura ar trebui sa ajuga pe piata la inceputul anului viitor, deci in iPhone 7 nu vom vedea folosita noua tehnologie, dar iPhone 7S ar putea veni cu o surpriza placuta pentru noi.

nou procesor ARM 1