ASUS ZenBook 3 este mai subtire, mai usor si mai rapid decat MacBook

ASUS ZenBook 3 a fost anuntat astazi, el fiind mai subtire, mai usor si mai rapid decat MacBook.

ASUS ZenBook 3 a fost prezentat in aceasta dimineata de catre compania ASUS in cadrul Computex, iar conform asiaticilor, noul lor ultrabook este mai usor, mai subtire si mai rapid decat MacBook 12 inch, cel mai subtire laptop pe care il vinde Apple in momentul de fata.

ASUS ZenBook 3 are doar 907 grame si o grosime de 11.9mm, cu 1mm mai putin decat modelul precedent, MacBook 12 inch avand 920 de grame si o grosime de 13.1mm, diferentele nefiind majore, dar ele exista si pun produsul ASUS in top in momentul de fata.

ASUS ZenBook 3 este mai usor multumita unui nou tip de aliaj de aluminiu folosit in avioane, acesta fiind cu 40% mai puternic decat aluminiul folosit in mod normal in ultrabook-uri, folosirea sa reducand cu 400 de grame greutatea noului model fata de cel anterior.

In ceea ce priveste hardware-ul, ASUS ZenBook 3 beneficiaza de un procesor Intel i7, 16 GB RAM, SSD PCIe de 1 TB, un ecran protejat de Gorilla Glass 4, un port USB-C ce permite incarcarea bateriei pana la 60% in 49 de minute si ofera 9 ore de autonomie, cel mai mic ventilator, de doar 3mm, pentru radire fiind implementat impreuna cu un cititor de amprente.

ASUS ZenBook 3

Pretul ASUS ZenBook 3 va fi de 999 de dolari cu un procesor i5, 4 GB RAM si un SSD de 256 GB, insa versiunile cu hardware superior pot ajunge pana la 1999 dolari, deci vorbim despre o strategie de preturi similara cu cea a Apple, disponibilitatea nefiind anuntata deocamdata.

ASUS ZenBook 3 1

ASUS ZenBook 3 2

 

17 COMENTARII

  1. De ce asta da ? E ok ca si design si hardware. …dar acelasi windows obosit pe el. MacOs e clar superior din toate punctele de vedere, cel putin pt mine, ca productivitate si fluenta in sarcinile de lucru multiple

  2. mda probabil acelasi bs cand fac masuratorile. spectre a fost prezentat ca cel mai subtire latop, dar cand le pui unul langa celalalt spectre cu macbook nu este…pt ca ceilalti producatori nu masoara si grosimea cauciucului care desparte laptopul de suprafata pe care sta

  3. ecranul este net inferior,cine vrea performante mult mai mari pt un ultrabook in dauna unui ecran mai bun din punct de vedere al ppi, reflectivity,gamut etc ?!

  4. probabil speakerele ca la spectre cand dai volulul peste 80% se aude ciudat si putin distorsionat din cauza sasiului. Tastatura din zenbook 3 e cam praf, toata placa de plastic pe care sunt sustinute tastele, se misca si nu este la fel de solida ca la macbook, bleed pe langa chei

  5. Eu folosesc amândouă sisteme de operare (mac os și windows 10) insa daca într-o zi as fi obligat sa renunț la unul dintre ele fără sa stau pe gânduri as renunța la mac.

  6. Iar vorbim de mere si pere… Cine isi ia mac isi ia pt macOs! Eu am 15inch retina si e mai greu decat altele dar pot face tot cu el! De la simplul outlook la procesare audio video!

  7. Si crezi ca nu poti face acelasi lucru si cu Asus-ul asta sau cu Spectre ? Sau e nevoie de MacOS ca sa faci o editare audio-video ?

  8. ce comentariu de toata jena. Un 1080p pe un laptop este de generatie foarte veche. Asa cum iphone are un ecran cu ppi invechit asa trebuia si acest ecran sa aibe 1440p macar. la telefoane sunt obisnuit cu 326 ppi dar la laptopuri sau imac sunt pe la 226 ppi obisnuit..iar asta este de toata jena ca si tine sorinel. Bine banuiesc ca ai bagat comentul pt vote up din partea oilor tale

  9. iar vorbesti sarac fiind si nefolosind ?? pai pe 15″ macbook pro poti face procesare audio lejer in timp scurt si cu o utilizare placuta.. pe astea gen spectre sau asus cu i7 in ele pai tati, iti iau foc mainile iar bateria e pa pa in 2 ore maxim ca sa nu mai vorbim de ventilatoare care probabil urla de nu te intelegi cu nimeni altcineva