Safari si o problema a iPhone veche de cativa ani

O problema enervanta a Safari impiedica revenirea la partea superioara a unei pagini prin apasarea status bar, iPhone si iPad fiind afectate.

Safari este de cativa ani cel mai folosit browser pentru terminale mobile in intreaga lume, compania Apple fortandu-si clientii sa foloseasca aceasta aplicatie in iPhone, iPad si iPod Touch deoarece toate link-urile din iOS se deschid cu acest browser, indiferent cum sunt accesate.

De-a lungul anilor Safari a fost imbunatatit pentru a fi mai rapid si unele probleme au fost rezolvate, insa una pe care o intampin de ani de zile persista si ea poate fi extrem de enervanta in foarte multe situatii, cei de la Apple refuzand sa o rezolve, asa cum le sta in mod normal in caracter.

Vorbesc despre un bug care impiedica revenirea la partea superioara a unei pagini web atunci cand ne aflam in partea sa inferioara, apasarea status bar-ului trebuind in mod normal aducand imediat pagina la header fara a face scroll prin intreaga pagina, insa bugul afecteaza functionalitatea normala a browserului.

Nu stiu de ce exista acest bug, insa el exista de foarte multa vreme, apare inopinat, iar cand accesez o pagina cu foarte mult continut, singura solutie de a reveni la header este de a face scroll prin toata pagina sau de reveni la cea anterioara, daca ea a fost lansata la header.

Inchiderea completa a Safari si redeschiderea rezolva problema, dar asta implica si o reincarcare a tuturor paginilor, iar daca ai lasat un formular, sau orice altceva cu text introdus, nesalvat intr-o pagina, acele informatii vor fi pierdute pentru eternitate.

Nu stiu de ce inginerii Apple refuza sa rezolve aceasta problema, insa e greu sa mai tii pasul cu tot ceea ce refuza Apple sa rezolve, avand in vedere ca vorbim despre astat de multe probleme.

Voi ce alte probleme ati avut cu Safari ?

8 COMENTARII

  1. Dar de bug-ul în care daca esti pe o pagina web , iesi și închizi aplicația iar daca intri mai tarzi din nou în app ți se deschide pagina de start a safari , pagina respectiva fiind pierdută , dar restul paginilor nu sunt afectate. Acum de fiecare data cand închid aplicația deschid o pagina noua ca sa o pot păstra pe precedenta

  2. Nici eu nu am avut problema asta, apesi in topul ecranului si pagina urca automat la inceput. La fel si in Mail, facebook si mai stiu eu ce

  3. Eu nu am avut niciodată probleme cu Safari…totul se sincronizează între iPhone si Mac perfect…nu dispare nimic… E super. Ciudat cum unii au si unii nu…diferă de aparat…? Ca si problma cu 6S Plus Landscape 3D Touch nu o am…dar mulți de pe YT se plâng de ea…si Everything Apple Pro…. Se pare ca diferă într-adevăr de aparat…????