Prima Pagina iPhone iPhone are Wi-Fi, deci Apple a fost actionata in judecata

iPhone are Wi-Fi, deci Apple a fost actionata in judecata

Multiple produse Apple sunt numite intr-un proces intentat de o universitate americana din cauza tehnologiei Wi-Fi implementata in ele.

Compania Apple este numita intr-un nou proces intentat de catre Institutul Tehnologic din California, unitatea educationala indreptandu-si procesul atat impotriva celor de la Apple, cat si impotriva celor de la Broadcom, care furnizeaza chip-ul Wi-Fi al iPhone sau iPad.

Conform celor de la Institutul Tehnologic din California, tehnologia Wi-Fi oferita de catre cei de la Broadcom companiei Apple incalca 4 brevete de inventie ale institutiei educationale, ele acoperind procese de encodare si decodare ale IRA/LDPC.

Toate produsele Apple incepand cu iPhone 5, MacBook Air, iPad si Apple Watch folosesc tehnologii care incalca brevetele de inventie ale Institutului Tehnologic din California, deci vorbim despre un numar foarte mare de produse care sunt vandute acum pe pietele globale.

Desi cei de la Institutul Tehnologic din California vor cere cel mai probabil despagubiri din cauza acestei incaclari, e putin probabil ca Apple sa aiba ceva de platit in aceasta situatie avand in vedere ca tehnologia folosita de ea a venit cu un produs al Broadcom.

Apple manufactures, uses, imports, offers for sale, and/or sells Wi-Fi products that incorporate IRA/LDPC encoders and/or decoders and infringe the Asserted Patents. Apple products that incorporate IRA/LDPC encoders and/or decoders and infringe the Asserted Patents include, but are not limited to, the following: iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 5C, iPhone 5S, iPhone 5, iPad Air, IPad Air 2, iPad Pro, iPad Mini 4, iPad Mini 3, iPad Mini 2, MacBook Air, Apple Watch.

Cand a vandut chip-urile Wi-Fi pentru produsele Apple, Broadcomm si-a asumat si toata responsabilitatea pentru eventualele procese care ar putea fi intentate, asa ca ei vor avea de platit daca in acest proces se va dovedi ca au gresit.

 • atb19

  De ce sa greșească broadcom? Cand cumperi un laptop , Răspunde eMAG de ce faci cu el? Ei îți oferă doar garanția producătorului, si la nevoie , te pune in legătura cu ei, respectiv service-ul lor. Din câte observ eu cam toată lumea s-a “urcat ” pe Apple….E aberant sa spui ca broadcom Răspunde, plus ca orice contract de vânzare -cumpărare are si niște Termenii si condiții, de care , eu unul , nu cred ca Apple nu îi/le avea la cunoștința ….

 • Droid

  Apple a dat in judecata Samsung pentru functii pe care Google le-a bagat in Android. Si a castigat. De ce nu a dat Apple in judecata pe Google???
  La fel e si aici.

 • Marius R.

  Daca eu cumpar paine de la brutarie nu pot fi dat in judecata pe motiv ca painea mea are faina alba nu stiu de care furata de la nu stiu cine. Cu brutaria care a facut painea vorbesti, in cazul de fata Broadcom.

 • alex alexandru

  Pai aia e faza ca Apple a avut niște condiții si anume ca aia sa plătească daca se încalcă un brevet. Nu e nimic aberant, deduci din articol 😉

 • Droid

  atb, exemplul tau e bun dar cred ca exista unul si mai bun: imi cumpar masina dar nu am carnet. Daca ma prinde politia, e vinovat VW? Probabil la fel si aici, cumperi hardware dar trebuie a ai voie sa il utilizezi.