Prima Pagina Noutati Smartphone-urile cresc intradevar riscul de cancer?

Smartphone-urile cresc intradevar riscul de cancer?

Oamenilor de stiinta li s-a dat ca sarcina importanta anul aflarea legaturii intre smartphone-uri si cancer. Daca in prima faza ni s-a pus sa nu exista o legatura intre ele, iata ca cel mai mare studiu realizat pana acum confirma aceasta ipoteza, care circula de peste 30 de ani.

Studiul, realizat de Programul National de Toxicologie, a descoperit o ”incidenta redusa” intre doua tipuri de tumori la sobolanii masculi care erau expusi unor frecvente radio, ce sunt de regula emise de smartphone-uri. Reprezentantul principal Institutului National de Sanatate a declarat la inceputul saptamanii trecute ca, concluziile si datele contin dovezi legate de cresterea riscului dezvoltarii de cancer din cauza telefoanelor mobile. Totusi dovezile sunt putine iar cum efectele biologice observate la animale nu se aplica neaparat si oamenilor, eu sunt in continuare in dubii.

Ce este de facut? In teorie multe, in practica… oamenii nu vor inceta sa foloseasca telefoanele mobile.

 • dominic

  Titlu gresit! “Incidenta redusa” inseamna ca nu exista dovezi ale acestei legaturi!

 • Bogdane

  Ce agresiv e Dominic zaOne, schimba titlul ca te ia la bataie:))

 • dominic

  Hahaha! :)))

 • Mihai

  Cine scrie un astfel de titlu?

 • Riscurile de a face cancer ar putea fi reduse considerabil dacă ar desființa toate fast-food-urile și ar pune mai puține E-uri în mâncare. Și cred că sunt mult mai periculoase cuptoarele cu microunde decât telefoanele mobile, care distrug toți nutrienții din mâncare și o transformă într-un morman de ceva care îți umple stomacul.