ZenBo – robotul ASUS care vorbeste, se plimba prin casa ta si o controleaza

ZenBo este primul robot ASUS care este capabil sa vorbeasca, sa se miste prin casa inteligenta si sa o controleze dupa indicatiile stapanului.

ZenBo este un robot prezentat in cursul acestei zile de catre compania ASUS, el fiind gandit pentru a vorbi, a se plimba prin casele utilizatorilor si a le controla gadget-urile inteligente pe care utilizatorii le-au instalat.

Jonney Shih, presedintele consiliului de administratie al ASUS, a prezentat ZenBo, afirmand ca intentia companiei pe care o conduce este de a robotiza casele utilizatorilor din lumea intreaga, obiectiv pe care multe alte companii il au deasemenea.

Rupt parca dintr-un film SF, ZenBo se plimba nestingherit prin casele utilizatorilor si este capabil sa discute cu acestia, sa le aduca aminte sa faca diverse lucruri, sa le spuna cine este la usa, sa incuie usile sau geamurile, sa stinga luminile, sa porneasca diverse produse electrocasnice si multe, multe altele.

ZenBo are un ecran tactil care afiseaza imaginea virtuala a unei fete robotizate, utilizatorii putand interactiona cu el pentru a controla robotul sau pentru a vizualiza continut multimedia, ori stream-uri video preluate din diverse gadget-uri inteligente existente in case, pentru a face apeluri video si multe altele.

https://www.youtube.com/watch?v=Gz5bWCna5uM

ZenBo este capabil sa-si urmareasca stapanii prin toata casa, sa danseze impreuna cu ei daca muzica este suficient de stimulanta, dar este deasemenea capabil sa sune serviciile de urgenta daca utilizatorul are nevoie de asistenta medicala si nu o poate cere.

Ca sa fiu sincer, ZenBo pare a fi unul dintre cei mai buni roboti casnici facuti pana in prezent, sau cel putin asta ne arata clipul video de mai sus si imaginile de la evenimentul ASUS, asa ca ramane de vazut cum vor arata primele review-uri ale produselor reale.

zenbo robot asus

ZenBo are un pret de vanzare de 599 de dolari si cred ca foarte multa lume va fi interesata de el, insa utilitatea sa totala este oferita doar in casele in care exista multe gadget-uri inteligente, multe dintre functii fiind legate de controlarea acestora in viata de zi cu zi.