Apple va monta pasarele fotovoiltaice in Apple Store

Compania Apple este hotarata sa isi sustina magazinele folosind doar energie regenerabila, iar incepand cu cele din San Franscico va face o schimbare care pare extravaganta pentru multi, dar este normala pentru cei din Cupertino si va fi folosita de catre altii.

Mai exact, Apple va utiliza o tehnologie a Onyx Solar si va monta panouri fotovoltaice peste care clientii sai se vor putea plimba in interiorul magazinelor, atat la parter, cat si la etaj, cei din Cupertino urmand a genera nu mai putin de 92.000 kWh pe an.

Dupa montarea acestor panouri fotovoltaice, Apple Store-urile din San Francisco vor fi sustinute in proportie de 100% cu energie regenerabila, planurile companiei Apple fiind de a isi sustine toate birourile si magazinele folosind energie a carei producere nu afecteaza natura.

Montarea acestei tehnologii nu este ieftina, insa compania Apple isi va recupera banii in doar doi ani de la montarea lor, iar conform producatorilor, ea reduce emisiile de Co2 cu 61 de tone anual, deci Apple se va putea lauda si cu aceasta realizare in raportul sau anual privind initiativele verzi.

Apple scara fotovoltaica