De ce nu are Apple Pay succes in afara SUA

Apple Pay are succes doar in SUA, o varietate de probleme impiedicand Apple sa-si faca sistemul de plati mobile popular.

Desi Apple Pay s-a dovedit a fi un adevarat succes in SUA, reusind sa creasca frecventa efectuarii de plati mobile, in alte zone de pe glob lucrurile stau complet diferit, iar Apple Pay nu a reusit sa atraga la fel de mult interes din partea utilizatorilor obisnuiti.

In 2015, Apple Pay a procesat plati mobile in valoare de 10.9 miliarde de dolari in cateva tari de pe glob, insa SUA a fost responsabila pentru majoritatea acestei sume impresionante, serviciul fiind disponibil acum doar in : SUA, Marea Britanie, China, Canada, Australia, si Singapore.

In afara SUA, Apple Pay trebuie sa concureze cu diverse servicii de plati mobile care s-au dovedit a fi populare si utile pentru utilizatori, in China, de exemplu, multa lume plangandu-se de faptul ca Apple Pay nu este la fel de usor de folosit precum WeChat pentru plati mobile.

In Marea Britanie si Australia, de exemplu, sunt folosite foarte multe card-uri contactless pentru a face plati mobile la POS-uri, astfel ca procesul de adaugare al unui card la Apple Pay este complicat si multa lume nu se oboseste sa faca acest lucru, preferand sa faca plati mobile direct cu cardul.

You have over 86 million contactless cards in circulation, you have to persuade Britons to register their cards to the (Apple Pay) service when they can already use them to make a contactless payment. Like any set of major technology changes, it takes time. We want to move as quickly as possible, we push it as quickly as possible.

Desi cei de la Apple se chinuie din rasputeri sa aduca Apple Pay in cat mai multe tari, rezistenta bancilor si existenta unor sisteme de plati mobile populare sunt probleme mari pe care ei trebuie sa le depaseasca, asa ca noul serviciu se va extinde greu la nivel global.

Apple incaseaza 15 centi la fiecare 100 de dolari cheltuiti prin intermedul Apple Pay, dar asta numai in SUA, deoarece in alte tari compania a fost obligata sa negocieze sume mai mici, Apple castigand putini bani cu acest serviciu in momentul de fata.