DeepText – cum ne invadeaza Facebook intimitatea folosind inteligenta artificiala

In cursul noptii trecute compania Facebook a vorbit despre sistemul sau de inteligenta artificiala numita DeepText, afirmand ca dupa ani si ani de dezvoltare, el este capabil sa inteleaga contextul unei discutii aproape la fel de bine precum un om.

Mai mult decat atat, DeepText este capabil sa poarte discutii si sa inteleaga o varietate de contexte de cateva mii de ori pe secunda in peste 20 de limbi de pe planeta, realizarea celor de la Facebook fiind cu adevarat remarcabila intr-o lume in care inteligenta artificiala este in prim-plan.

Inginerii celor de la Facebook au explicat cum functioneaza DeepText si ca noul sistem va fi lansat pentru utilizare catre un numar mare de utilizatori ai Facebook, el urmand a analiza toate textele publicate pe Facebook pentru a face recomandari mai bune pentru utilizatori, dar si pentru a filtra spam-ul sau comentariile menite sa hartuiasca utilizatorii.

In momentul de fata DeepText este capabil sa inteleaga subiectul principal al unei postari si care a fost intentia generala a celui care l-a scris, el fiind folosind in Facebook Messenger pentru a intelege cand cineva are nevoie de un taxi si de a il chema, dar si pentru a identifica persoanele care incearca sa vanda produse pe Facebook.

DeepText leverages several deep neural network architectures, including convolutional and recurrent neural nets, and can perform word-level and character-level based learning. With deep learning, we can instead use “word embeddings,” a mathematical concept that preserves the semantic relationship among words.

Practic, DeepText este o noua invadare a intimitatii utilizatorilor de catre compania Facebook, americanii analizand texte din Facebook Messenger si din reteaua de socializare Facebook pentru a analiza tot ceea ce spun utilizatorii, asa ca vorbim despre o supraveghere mult mai intensa a tot ceea ce facem in retea.