Coreea de Nord a clonat Facebook

Coreea de Nord a creat saptamana trecuta o clona a Facebook, pentru motive inca necunoscute, iar la cateva ore dupa deschiderea sa, website-ul a fost deja accesat de catre un tanar scotian care a profitat de incapacitatea creatorilor de a securiza website-ul.

Clona Facebook a fost facuta folosind un script ce este deja disponibil pe internet, insa cei care l-au facut nu s-au obisit sa schimbe username-ul si parola standard pentru a primi acces de administrator, astfel ca tanarul a accesat interfata de administrator si si-a lasat amprenta acolo.

Cateva ore mai tarziu, website-ul a fost inchis de catre creatorii sai, insa probabil isi va face aparitia din nou in viitorul nu foarte indepartat, aceasta fiind probabil o tentativa a coreenilor de a inventa Facebook pentru cetateni si ilustrul dictator Kim Jong-un.

Adevarul este ca oricine poate crea o clona a Facebook folosind script-uri disponibile deja pe internet, insa nimeni nu poate face prea mult cu ele pentru ca Facebook urmareste cu atentie orice website care ii copie functionalitatea si face toate eforturile pentru a-l inchide.

clona Facebook sparta

clona Facebook sparta 1