Prima Pagina Facebook Facebook inregistreaza TOT ceea ce vorbesti cand esti langa telefon

Facebook inregistreaza TOT ceea ce vorbesti cand esti langa telefon

Facebook inregistreaza conversatiile utilizatorilor facute in preajma unui smartphone iOS sau Android care are aplicatia deschisa.

Facebook inregistreaza conversatiile utilizatorilor atunci cand acestia se afla in preajma smartphone-urilor pe care au aplicatia retelei de socializare deschisa, acest sistem fiind implementat de catre compania americana in propria aplicatie inca din anul 2014, atunci doar pentru SUA.

Teoretic in momentul de fata Facebook inregistreaza doar conversatiile americanilor, insa nimeni nu poate spune ca acest lucru nu se intampla si in alte zone de pe planeta fara ca utilizatorii sa stie, Facebook incalcand intimitatea noastra in multe moduri fara ca noi sa stim.

Facebook spune ca aceasta inregistrarea a conversatiilor utilizatorilor este facuta automat, fara a porni manual vreun sistem de inregistrare, iar in SUA datele sunt folosite pentru a identifica filme, show-uri TV, etc si a ii oferi companiei informatii privind ceea ce genereaza interes pentru utilizatori.

Un profesor universitar din Marea Britanie sustine totusi ca Facebook inregistreaza conversatiile facute in preajma smartphone-urilor si pentru a afisa reclame targetate, lucru pe care compania americana il neaga, dar in realitate, cine poate spune ce este adevarat sau nu ?

Facebook does not use microphone audio to inform advertising or News Feed stories in any way. Businesses are able to serve relevant ads based on people’s interests and other demographic information, but not through audio collection.

Indiferent de ceea ce spune Facebook cu privire la folosirea datelor, este cat se poate de clar ca aplicatia Facebook inregistreaza conversatiile noastre fara ca noi sa stim, iar acest lucru este fara discutie o invadare a intimitatii noastre, lucru pe care multi nu-l accepta.

Pentru a impiedica Facebook sa inregistreze toate conversatiile tale trebuie sa dezactivezi accesul aplicatiei la microfon din meniul : Settings > Privacy > Microphone, Configurari > Intimitate > Microfon.

Acelasi lucru poate fi facut si pentru Facebook Messenger, insa nu veti mai putea face apeluri VoIP cu aceasta aplicatie daca dezactivati microfonul, asa ca decizia ramane la voi.

 • silv3r

  Dam uninstall la aplicatie si folosim Safari! 🙂 Ce mai pot face?

 • Rezolvarea e scrisa in articol :))

 • lucas

  Mie nu-mi apare Facebook acolo…

 • Inseamna ca nu i-ai dat acces vreodata.

 • Junioru

  Facebook-ul este acum o aplicatie care vine preinstalata in iphoane. Are acces la tot. Se pare ca nu mai cere nici o permisiune la nimic. Eu m cautat peste tot si nu am gasit nimic referitor la microfon. Da nu va agitati toti ne asculta din toate partile. Toate aplicatiile vor acces la microfon, poze, camera etc. De mult nu mai exista viata privata!!! Spor in toate !

 • Nu are facebook vreo aplicatie preinstalata pe iPhone. De fapt nimeni in afara Apple nu are aplicatii preinstalate pe iPhone.

 • lucian84

  CAutati la privacy: Facebook sau messenger! Deactivati accesul la microfon

 • terrymada

  Nu a avut niciodata acces la microfon.

 • terrymada

  Toate aplicatiile pe care le instalez, le configurez apoi fara acces la camera, microfon, locatie, etc. Pastrez cu acces doar pe cele care chiar au nevoie. De ex maps…

 • Florinelu

  Din punctul meu de vedere trebuie ca cineva din tara asta, daca nu “Super” Avocatul Poporului, ar trebui ca acestor companii sa nu li se mai permita accesul pe teritoriul tarii decat respectand dupa inregistrarea ca operator de date cu caracter personal, altfel suntem cobai si aceste companii fac bani multi in mod ilegal cu datele noastre. Cu stima!

 • neogeo

  bine de stiut,mersi zaone