Prima Pagina Facebook Facebook inregistreaza TOT ceea ce vorbesti cand esti langa telefon

Facebook inregistreaza TOT ceea ce vorbesti cand esti langa telefon

Facebook inregistreaza conversatiile utilizatorilor facute in preajma unui smartphone iOS sau Android care are aplicatia deschisa.

11

Facebook inregistreaza conversatiile utilizatorilor atunci cand acestia se afla in preajma smartphone-urilor pe care au aplicatia retelei de socializare deschisa, acest sistem fiind implementat de catre compania americana in propria aplicatie inca din anul 2014, atunci doar pentru SUA.

Teoretic in momentul de fata Facebook inregistreaza doar conversatiile americanilor, insa nimeni nu poate spune ca acest lucru nu se intampla si in alte zone de pe planeta fara ca utilizatorii sa stie, Facebook incalcand intimitatea noastra in multe moduri fara ca noi sa stim.

Facebook spune ca aceasta inregistrarea a conversatiilor utilizatorilor este facuta automat, fara a porni manual vreun sistem de inregistrare, iar in SUA datele sunt folosite pentru a identifica filme, show-uri TV, etc si a ii oferi companiei informatii privind ceea ce genereaza interes pentru utilizatori.

Un profesor universitar din Marea Britanie sustine totusi ca Facebook inregistreaza conversatiile facute in preajma smartphone-urilor si pentru a afisa reclame targetate, lucru pe care compania americana il neaga, dar in realitate, cine poate spune ce este adevarat sau nu ?

Facebook does not use microphone audio to inform advertising or News Feed stories in any way. Businesses are able to serve relevant ads based on people’s interests and other demographic information, but not through audio collection.

Indiferent de ceea ce spune Facebook cu privire la folosirea datelor, este cat se poate de clar ca aplicatia Facebook inregistreaza conversatiile noastre fara ca noi sa stim, iar acest lucru este fara discutie o invadare a intimitatii noastre, lucru pe care multi nu-l accepta.

Pentru a impiedica Facebook sa inregistreze toate conversatiile tale trebuie sa dezactivezi accesul aplicatiei la microfon din meniul : Settings > Privacy > Microphone, Configurari > Intimitate > Microfon.

Acelasi lucru poate fi facut si pentru Facebook Messenger, insa nu veti mai putea face apeluri VoIP cu aceasta aplicatie daca dezactivati microfonul, asa ca decizia ramane la voi.

SURSAThe Independent
Articolul anteriorCoreea de Nord a clonat Facebook
Urmatorul articolWallpaper pentru iPhone, iPod si iPad – 02.06.2016
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.