Prima Pagina iOS Intreaga istorie a luptei iOS vs Android

Intreaga istorie a luptei iOS vs Android

In cursul noptii trecute a fost publicat un raport extrem de interesant care ne prezinta cum a evoluat lupta iOS vs Android de-a lungul anilor, cum a crescut Apple si cum incepe sa scada, imaginea de ansamblu oferita prezentand cat se poate de clar situatia actuala.

Conform acestui stuiu, Android are o cota de piata mult mai mare decat cea a companiei Apple, mai multe smartphone-uri cu acest sistem de operare fiind vandute in lumea intreaga in comparatie cu cele care ruleaza sistemul de operare iOS.

Acest lucru nu este nou, il stiam de ani si ani de zile, insa tabelul de mai jos prezinta cat de mult au crescut vanzarile de terminale Android an dupa an in comparatie cu cele ale sistemului de operare iOS, evolutia fiind cu adevarat remarcabila pentru sistmeul de operare al Google.

Cresterea vanzarilor de smartphone-uri Android a avut totusis i un impact negativ asupra platformei deoarece pretul mediu de vanzare al unui asemenea gadget a scazut de la 403 dolari in 2008 la 216 dolari in 2015 si o estimare de 208 dolari in 2016.

In cazul iOS situatia este cu mult diferita, pretul mediu de vanzare al unui iPhone crescand de la 594 de dolari in 2007 la 717 dolari in 2015, cea mai mare valoare inregistrata pana in prezent, estimarea pentru 2016 fiind ca pretul mediu de vanzare sa scada la 651 de dolari.

In platforma Android se vand in principal smartphone-uri foarte ieftine, iar acest lucru este foarte clar in baza pretului mediu de vanzare care s-a injumatatit in 7 ani, insa in cazul iOS-ului pretul mediu de vanzare va scadea din cauza iPhone SE care are un pret injumatatit fata de fratii sai mai mari.

Desi Android a depasit iOS in vanzari, acolo unde conteaza mai mult, la incasari, platforma celor de la Apple conduce fara drept de apel si acest lucru nu se va schimba vreodata tocmai din cauza modului in care este gandit Android.

iphone vanzari android

 • sorin

  Foarte bine . Datorita Android toata lumea poate avea un smartphone . Daca era dupa Apple si filizofia lor de rahat , doar cei ce intrau in turma aveau acces la asa ceva . Si iPhone era tot la stadiul de junghi la care era cu primul iPhone .
  Ceva similar s-a intamplat cu Windows vs Mac .
  Profiturile lui Apple nu excita decat cateva oi .

 • Jenică Boierică

  Se acceptă jigniri pe site-ul ăsta?
  Să știm și noi, “oile”. Să pregătim vidanja

 • Nope

 • Jenică Boierică

  Felicitări pentru reacția promptă!

 • Viorel Predatorul

  Tu mai știi și altceva decât jigniri și mesaje negative? Mai scrie și tu ceva frumos, cu valoare…

 • Viorel Predatorul

  Absolut! Personal, îmi place să existe comentarii de calitate, să ne incităm la discuții din care să rezulte un plus de valoare. Sincer, zaone… Nu știu cum poți citi atâtea comentarii 🙂 sunt unii care vin să comenteze doar ca să incite la agresivitate.
  Cât îl privește pe Jenică, mi-ar plăcea să văd că își folosește inteligența la a construi un dialog pozitiv. El poate dar nu vrea. De asta i-am scris, pentru că poate 🙂

 • sorin

  Se accepta dar doar impotriva roboteilor . iti amintesti zaone cand ti-am atras atentia asupra unuia din fanii tai care s-a exprimat impotriva roboteilor retardati ?
  Atunci ai refuzat sa faci ceva – deci concluzia vine de la sine – esti mai mult decat partinitor .