Facebook forteaza utilizatorii Android sa instaleze aplicatia Messenger

Facebook obliga utilizatorii Android sa instaleze Facebook Messenger pentru a putea discuta cu prietenii din reteaua Facebook.

Compania Facebook isi continua procesul de atragere a utilizatorilor spre aplicatia Facebook Messenger si desigur ca o face in stilul sau caracteristic, fortand oamenii sa instaleze aplicatia pentru a mai putea discuta cu prietenii din reteaua de socializare.

Facebook a lansat aplicatia Messenger cu mai bine de 2 ani in urma, iar atunci a blocat posibilitatea de a mai folosi chat-ul Facebook din aplicatia principala, tocmai pentru a forta lumea sa instaleze si sa foloseasca Facebook Messenger in propriiele smartphone-uri sau tablete.

Desi din aplicatia Facebook chat-ul nu mai putea fi accesat, din paginile mobila/desktop a Facebook el inca era disponibil pentru utilizatori, insa cei care acceseaza versiunea mobila s-au trezit cu o surpriza neplacuta in cursul zilei de astazi, Facebook anuntandu-i ca a venit vremea sa instaleze Facebook Messenger.

Mesajul de mai jos a inceput sa le fie afisat utilizatorilor Android care acceseaza versiunea mobila a website-ului Facebook pentru a purta conversatii fara a folosi aplicatia Facebook Messenger, iar intentiile companiei americane sunt cat se poate de clare.

Conversatiile tale se muta in Messenger. In curand iti vei putea vedea mesajele doar din aplicatia Messenger.

Utilizatorii iOS deocamdata nu vad acest mesaj afisat in versiunea mobila a Facebook cand acceseaza chat-ul, insa nu cred ca va mai trece foarte mult timp pana cand noi vom fi intampinati de acelasi mesaj care ne pune sa alegem intre a folosi Facebook Messenger sau a renunta la chat.

Foarte multa lume a criticat atitudinea celor de la Facebook de a imparti aplicatia Facebook si a crea Messenger, iar asta pentru ca era mult mai simplu si mai logic sa ai acces la toate functiile dintr-o singura aplicatie, dar Facebook avea si are alte planuri.

Voi ce parere aveti despre aceasta noua initiativa a Facebook de a ne obliga sa folosim Messenger ?

Facebook fortat messenger