Smartphone-urile provoaca 60% din accidentele in care sunt implicati soferii tineri

 Un nou studiu dezvaluie faptul ca distragerea atentiei in timpul sofatului provoaca din ce in ce mai multe accidente in randul tinerilor. In 60% din accidentele in care sunt implicati soferii tineri, acestia foloseau smartphone-urile pentru a posta pe retelele de socializare sau de a trimite un sms.

Studiul,realizat de American Foundation Automobile Association pentru Trafic, a dezvaluit ca numarul adolescenţilor implicati in accidente auto din SUA creste, in mod semnificativ, in special de-a lungul lunilor de vara.

In ultimii cinci ani, mai mult de 5.000 de persoane si-au pierdut viata in accidente rutiere cu participarea tinerilor soferi. Prin analizarea a 2.200 de filmulete realizate in masini intre anii 2007-2012, filmulete ce au inregistrat momentele inainte de accidente, expertii de la Universitatea din Iowa si Fundatia AAA au relatat motivele comune care distrag soferii si provoaca accidente.

Astfel ca, un total de 15% din accidente au fost cauzate de faptul ca soferul vorbea cu pasagerii sau ca acestia erau distrasi de glumele pasagerilor.

Deasemenea, 12% dintre accidente au fost cauzate de tanarul şofer care trimitea un mesaj text sau efectua un apel.

11 % din accidente au fost cauzate de distragerea atentiei soferului de ceva din interiorul vehiculului, muzica sau setarea GPS-ului.

Every day during the summer driving season, an average of 10 people die as a result of injuries from a crash involving a teen driver.

This new research shows that distraction continues to be one of the leading causes of crashes for teen drivers.

Unul din 5 soferi tineri au declarat pentru studiu ca au pierdut concentrarea la volan fiindca pasagerul facea selfie si aproape jumatate dintre tineri au declarat ca au fost intr-o masina in care soferul vorbea la smartphone.