Prima Pagina smartphone Smartphone-urile provoaca 60% din accidentele in care sunt implicati soferii tineri

Smartphone-urile provoaca 60% din accidentele in care sunt implicati soferii tineri

iphone 8 precomanda emag banner

 Un nou studiu dezvaluie faptul ca distragerea atentiei in timpul sofatului provoaca din ce in ce mai multe accidente in randul tinerilor. In 60% din accidentele in care sunt implicati soferii tineri, acestia foloseau smartphone-urile pentru a posta pe retelele de socializare sau de a trimite un sms.

Studiul,realizat de American Foundation Automobile Association pentru Trafic, a dezvaluit ca numarul adolescenţilor implicati in accidente auto din SUA creste, in mod semnificativ, in special de-a lungul lunilor de vara.

In ultimii cinci ani, mai mult de 5.000 de persoane si-au pierdut viata in accidente rutiere cu participarea tinerilor soferi. Prin analizarea a 2.200 de filmulete realizate in masini intre anii 2007-2012, filmulete ce au inregistrat momentele inainte de accidente, expertii de la Universitatea din Iowa si Fundatia AAA au relatat motivele comune care distrag soferii si provoaca accidente.

iphone 8 precomanda emag romania

Astfel ca, un total de 15% din accidente au fost cauzate de faptul ca soferul vorbea cu pasagerii sau ca acestia erau distrasi de glumele pasagerilor.

Deasemenea, 12% dintre accidente au fost cauzate de tanarul şofer care trimitea un mesaj text sau efectua un apel.

11 % din accidente au fost cauzate de distragerea atentiei soferului de ceva din interiorul vehiculului, muzica sau setarea GPS-ului.

Every day during the summer driving season, an average of 10 people die as a result of injuries from a crash involving a teen driver.

This new research shows that distraction continues to be one of the leading causes of crashes for teen drivers.

Unul din 5 soferi tineri au declarat pentru studiu ca au pierdut concentrarea la volan fiindca pasagerul facea selfie si aproape jumatate dintre tineri au declarat ca au fost intr-o masina in care soferul vorbea la smartphone.

 

emag revolutia preturilor articole
  • Srb Srb

    Pai daca tot se joaca macar sa isi ia e class macar mai elimina din accidentele stupide

  • rundown

    Sau BMW. Amandoua au active lane assistance/Lane Assist

  • Mircea Radulescu

    De ce nu Tesla ?