Planul Huawei de a intrece Apple si Samsung in vanzarile de smartphone

Huawei vrea sa devina cel mai mare vanzator de smartphone in 5 ani, intentia fiind de a depasi Apple si Samsung.

In ultimii ani Huawei a demonstrat ca este un concurent redutabil pentru Apple si Samsung pe piata smartphone, chinezii reusind sa isi creasca substantial vanzarile si sa ajunga in spatele companiei Apple de cateva trimestre fiscale, in China ei ocupand o pozitie fruntasa in topul producatorilor.

In cadrul unei conferinte de presa tinuta in Hong Kong, cei de la Huawei si-au declarat intentia de a depasi in vanzari Apple si Samsung pentru a deveni cel mai mare vanzator de smartphone-uri in 5 ani, iar obiectivul lor este unul extrem de ambitios.

Desi Huawei vinde multe produse in China, compania are de crescut si in foarte multe alte piete, inclusiv in SUA, acolo chinezii neavand o prezenta chiar atat de puternica, insa prin promovare serioasa acest lucru s-ar putea schimba extrem de repede.

In 2012 Huawei a fost acuzata de Congresu SUA ca spioneaza americanii pentru guvernul chinez si operatorilor de telefonie mobila li s-a recomandat sa nu vanda produsele Huawei, insa acum compania din China se afla in discutii pentru a-si vinde produsele prin operatorii telecom.

China’s Huawei Technologies Co. aims to overtake Samsung Electronics Co. and Apple Inc. within the next five years to become the world’s biggest smartphone maker with a market share of over 25%. We want to be the number-one smartphone maker in the world. It’s a long distance race, and we have the patience.

In momentul de fata Huawei are 8.3% din piata smartphone, putin peste jumatate din cele 15% detinute de catre Apple si de aproape 4 ori mai putin decat cele 23 de procente detinute de catre Samsung, insa acest lucru se va schimba in viitorul nu foarte indepartat.

Cu o concentrare mai mare pe SUA si promovare serioasa in America Latina sau Europa, cei de la Huawei au sanse sa-si indeplineasca obiectivele, insa pentru ca ei sa creasca, cineva trebuie sa scada in vanzari, deci ramane de vazut daca Apple, Samsung sau ambele companii vor deveni victime ale planurilor de expansiune ale Huawei.

Marea problema in planul Huawei este ca terminalele sale sunt clone iPhone, iar o invadare a pietei din SUA ar putea insemna si procese intentate de catre compania Apple.