Implementarea Touch ID in MacBook aduce cititoarele de amprente in laptop-uri

Touch ID in Mac motiveaza producatorii de laptop-uri sa implementeze cititoare de amprente in produsele dedicate consumatorilor.

13

Acum cateva saptamani ni s-a spus ca Apple va implementa Touch ID in MacBook, insa nu asa cum v-ati imagina, adica nu vom avea un cititor de amprente fizic in laptop, ci vom avea suport pentru deblocarea unui produs al companiei americane folosind Touch ID.

Practic, Apple va implementa, probabil, in iOS 10 si OS X 10.12 posibilitatea de a debloca in Mac folosind Touch ID de pe iPhone sau iPad, apropierea celor doua produse permitand scanarea unei amprente in iDevice pentru a debloca Mac-ul fara a folosi o parola.

Implementarea suportului Touch ID in Mac motiveaza producatorii de PC-uri Windows sa ofere functii similare la scara larga, iar cei de la Synaptics au prezentat recent un sistem nou si ieftin pentru securizarea unui laptop folosind o amprenta.

Produsul celor de la Synaptics permite implementarea unui cititor de amprente in trackpad-ul unui laptop, astfel ca deblocarea se face prin simpla punere a degetului peste aceasta componenta, o miscare foarte naturala si logica pentru a debloca un laptop cu amprenta.

Spre deosebire de solutiile anterioare, cea noua, si multe altele care vor urma, implementeaza cititorul de amprente direct in trackpad, acest lucru facand mult mai logica folosirea unei amprente pentru deblocare, iar mult mai multe laptop-uri vor oferi o asemenea functionalitate.

Desi cititoarele de amprente nu sunt noi pentru laptop-urile Windows, implementarea unui suport pentru Touch ID in Mac forteaza competitorii Apple sa ofere functionalitate similara in laptop-urile obisnuite, asa ca disponibilitatea acestei functionalitati va fi extinsa la scara larga in produsele de larg consum.

cititor amprente laptop