Prima Pagina Touch ID Implementarea Touch ID in MacBook aduce cititoarele de amprente in laptop-uri

Implementarea Touch ID in MacBook aduce cititoarele de amprente in laptop-uri

Touch ID in Mac motiveaza producatorii de laptop-uri sa implementeze cititoare de amprente in produsele dedicate consumatorilor.

Acum cateva saptamani ni s-a spus ca Apple va implementa Touch ID in MacBook, insa nu asa cum v-ati imagina, adica nu vom avea un cititor de amprente fizic in laptop, ci vom avea suport pentru deblocarea unui produs al companiei americane folosind Touch ID.

Practic, Apple va implementa, probabil, in iOS 10 si OS X 10.12 posibilitatea de a debloca in Mac folosind Touch ID de pe iPhone sau iPad, apropierea celor doua produse permitand scanarea unei amprente in iDevice pentru a debloca Mac-ul fara a folosi o parola.

Implementarea suportului Touch ID in Mac motiveaza producatorii de PC-uri Windows sa ofere functii similare la scara larga, iar cei de la Synaptics au prezentat recent un sistem nou si ieftin pentru securizarea unui laptop folosind o amprenta.

Produsul celor de la Synaptics permite implementarea unui cititor de amprente in trackpad-ul unui laptop, astfel ca deblocarea se face prin simpla punere a degetului peste aceasta componenta, o miscare foarte naturala si logica pentru a debloca un laptop cu amprenta.

Spre deosebire de solutiile anterioare, cea noua, si multe altele care vor urma, implementeaza cititorul de amprente direct in trackpad, acest lucru facand mult mai logica folosirea unei amprente pentru deblocare, iar mult mai multe laptop-uri vor oferi o asemenea functionalitate.

Desi cititoarele de amprente nu sunt noi pentru laptop-urile Windows, implementarea unui suport pentru Touch ID in Mac forteaza competitorii Apple sa ofere functionalitate similara in laptop-urile obisnuite, asa ca disponibilitatea acestei functionalitati va fi extinsa la scara larga in produsele de larg consum.

cititor amprente laptop

 • Dan

  Pentru “inovația” asta nu e nevoie să așteptăm ca vizionarii de la Apple să o implementeze. Există un app excelent, se numește MacID, chiar tu @zaone l-ai prezentat cu un an / doi în urmă

 • Droid

  Interesant. Deci ceilalti vor implementa cititoare de amprenta in laptopuri pentru ca Mac-urile se pot debloca prin iPhone. Foarte interesanta legatura…
  Asta imi aduce aminte despre un studiu menit sa demonstreze legatura dintre paralelismul sinelor de tramvai si ciclul menstrual la ornitorinc…

 • Lasand la o parte paralelismul tau cu articolul. Uita-te la trend-uri, cum s-au schimbat cand a implementat Apple ceva sau se zvonea ca va implementa. Daca nici asa nu faci legatura…

 • Droid

  E o mare diferenta intre spionajul industrial si ‘bursa’ zvonurilor. Prin spionaj industrial ‘vezi’ ce pregateste concurenta si iei masuri. Pe de alta parte, zvonurile sunt instrumente de manipulare a prostimii. Hai sa nu le amestecam…

 • Eu.G

  =))))
  Deci Apple oferă suport pe deblocarea MAC urilor folosind Toich Id de la Iphone.
  Producatorii de laptopuri cu windows implementeaza un senzor de amprenta in track pad ul laptopului, neavand nici cea mai mica legatura cu ce telefon folosesti.
  Senzorul de amprent pe laptopuri se gaseste de cativa ani, deci nu e absolut nimic nou.
  Dupa toate astea, in articol producătorii de laptopuri sunt acuzati ca, copiaza Apple =))
  N-are nici cea mai mica legatura :)))

 • Droid

  Cred ca nu are rost sa polemizam pe subiectul asta. Eu sunt mai sceptic din fire. Poate ai tu dreptate… poate eu… nu conteaza.

 • Srb Srb

  doamne ce slab esti..cum domne cand majoritatea zvonurilor venite de la surse destul de sigur sa zici ca e manipulare cand ele devin realitate???adica vrei sa zici ca apple cu iphone 7 va fi singura companie care va renunta la portul jack ???? iar restul nu o vor face?

 • Srb Srb

  da dar fiind prin iphone Touchid este stocat in cpu…iar la celelalte ….you guess
  Numai din punct de vedere al securitatii e un plus fata de restul

 • Droid

  Doamne ce oaie esti… unde e televizorul de la Apple? Unde e ecranul de safir?
  Iar ceilalti ofera demuuult audio out prin USB OTG. Vor renunta complet la jack cand vor vrea utilizatorii sa renunte la jack. Nu cand vrea Apple. Deocamdata ceilalti ofera alternative. Apple impune utilizatorilor. Poti sa intelegi?
  Catre moderator: m-a facut slab, l-am facut oaie, dar nu ne-am jignit. Eu chiar sunt slab. Am doar 60 de kile. Si el chiar cred ca e oaie.

 • Srb Srb

  nu se iau tot timpul dupa utilizatori…pt ca majoritatea nu au “plan for future tech”. Sa zici ca chiar sunt oaie…Apple ce impune? ca au venit cu ecrande de 4.7″ si 5.5″ ca asa cere piata si lumea? parca nu se iau dupa ce vor oamenii ci doar ceilalti…sunt sigur cand a aprut primul NOTE nimeni nu vroia asa ceva…ca au mers la plesneala si a prins e altceva

 • Srb Srb

  televizorul este in planuri de cand lumea dar nu se poate intelege cu casele de productii…daca nu citesti….nu ai cum intelege ce iti spun eu sau zaone, pt ca esti droid..adica robot esti programat sa fii limitat

 • Srb Srb

  atata timp cat windows si bios TPM este hacked all the time…ceea ce un mac nu are

 • Srb Srb

  mda nu cred ca se compara, sa vedem ce scot daca scot