Facebook vorbeste despre ascultarea conversatiilor utilizatorilor

Facebook a fost acuzata ca inregistreaza conversatiile utilizatorilor fara acordul lor, iar aseara a oferit explicatii cu privire la problema.

Saptamana trecuta v-am spus ca Facebook asculta conversatii utilizatorilor facute in preajma smartphone-urilor atunci cand aplicatia este deschisa si are acces la microfon prin iOS, compania americana adresand aceasta problema printr-un comunicat de presa lansat aseara.

Cei de la Facebook au implementat acum cativa ani un sistem menit sa adune date despre ceea ce ii intereseaza pe utilizatori cu privire la filme, sistemul ascultand conversatiile americanilor din preajma smartphone-urilor pentru a le face recomandari pentru filme si nu numai.

Desi inregistrarea conversatiilor din preajma smartphone-ului ar trebui sa aiba loc doar in SUA, se pare ca acest lucru se intampla si in alte zone de pe glob, iar cei de la Facebook au incercat, intr-un mod caracteristic, sa ofere explicatii cu privire la aceste acuzatii foarte grave care i se aduc.

Fara a vorbi in vreun fel despre inregistrarea conversatiilor fara acordul nostru, Facebook sustine ca nu inregistreaza conversatii pentru a afisa reclame relevante sau continut in News Feed, algoritmul sau pentru reclame avand la baza ceea ce facem pe internet si nu ceea ce vorbim cu voce tare cu persoanele din preajma noastra.

Facebook does not use your phone’s microphone to inform ads or to change what you see in News Feed. Some recent articles have suggested that we must be listening to people’s conversations in order to show them relevant ads. This is not true. We show ads based on people’s interests and other profile information – not what you’re talking out loud about.

Mai mult decat atat, Facebook sustine ca aplicatia sa are acces la microfon dar daca este folosita o anumita functie care activeaza sistemul de inregistrare audio, adica inregistrarea de clipuri video sau opublicarea de melodii sau alt continut audio in reteaua sa..

We only access your microphone if you have given our app permission and if you are actively using a specific feature that requires audio. This might include recording a video or using an optional feature we introduced two years ago to include music or other audio in your status updates.

Facebook nu a negat ca inregistreaza conversatiile utilizatorilor, ci doar a vorbit despre modul in care acceseaza microfonul terminalelor, insa avand in vedere ca aplicatia in trecut urmarea locatiile utilizatorilor fara ca ei sa stie, trageti voi singuri concluziile din comunicatul lor.

2 COMENTARII

  1. Exact la asta se rezuma 🙂 doar pentru a ne recomanda filme si muzica , dacă chiar poate face asta m-a tem ca ispita e prea mare 🙂 totuși e bun de știut sa dau log out când nu folosesc fb