Cum este spionata reteaua ISIS cu aplicatii pentru smartphone

Reteaua terorista ISIS este spionata prin intermediul aplicatiilor Android false lansate pentru adeptii sai.

ISIS este cea mai temuta retea terorista a momentului, ea folosindu-se de aplicatii pentru smartphone pentru a-si raspandi propaganda in randul tinerilor, insa se pare ca acestea nu sunt chiar atat de sigure precum si-ar dori cei care sustin ISIS.

Conform unei publicatii americane, printre aplicatiile propagandistice ale ISIS s-au infiltrat si diverse aplicatii care sunt pline de malware, ele fiind create de catre entitati necunoscute, cel mai probabil agentii guvernamentale de spionaj, si avand rolul de a-i spiona pe utilizatori.

Aceste aplicatii sunt distribuite prin canalele de comunicatii pe care le folosesc in mod normal militantii ISIS si sunt descarcate deoarece sursele de distribuire a lor oferite de catre reteaua terorista nu sunt intotdeauna online pentru a permite descarcarea aplicatiilor.

Desigur ca vorbim despre aplicatii pentru platforma Android care sunt folosite de catre militantii ISIS, dar care le ofera agentiilor de spionaj informatii foarte importante privind planurile teroristilor si chiar locatia unora dintre militantii acesteia.

Recently, a fake copy of al-Bayan broadcast, ‘Amaq, and others were circulated. The publishing individual claimed that they are in several languages and it appeared that it aims for breaching, so we advise all supporters of the State of the Caliphate to count on the official channels while uploading these applications and verify the digital fingerprint for the application before starting it.

Prin actiuni de acest gen, agentiile guvernamentale reusesc sa blocheze unele tentative ale ISIS de a-si raspandi propaganda in intreaga lume, dar sa si previna atacuri teroriste sangeroase, razboiul digital dus de catre ISIS fiind la fel de dificil precum cel din lumea reala.
aplicatii propaganda ISIS

1 COMENTARIU

  1. Pe langa ca americanii ii sponsorizeaza cu o gramda de arme ,mai investesc si o caruta de bani ca sa i spioneze :/ lumea moare de foame pe strazi…csf n-ai csf