Cum a salvat Siri viata unui bebelus

Siri este cunoscut cu foarte multe functii pe care le ofera posesorilor de iPhone, iPad si iPod Touch-uri, insa acum aflam ca in Australia viata unui bebelush a fost salvata de catre asistentul personal al celor din Cupertino, povestea fiind una demna de promovat de catre Apple.

Femeia din Australia a observat pe monitorul pentru bebelusi ca fiica sa avea culoarea schimbata la piele si ajungand in fuga la ea a observat ca aceasta nu mai respira, in acel moment incercand sa-i elibereze caile aeriene pentru a incerca sa-i sufle aer in plamani.

In graba cu care a ajuns in camera fiicei sale, femeia nu a observat ca terminalul sau iPhone i-a cazut din buzunar, iar cand a dorit sa apeleze serviciile de urgenta, a realizat ca nu are terminalul la indemana pentru a cere ajutor salvarii vietii fiicei sale.

Avand Siri activ in iOS, femaia s-a folosit de functia Hey Siri pentru a apela serviciile de urgenta si a tipa spre telefon comanda vocala de apelare si adresa la care se afla, o ambulanta ajungand la casa femeii dupa ce a ceasta a reusit sa readuca respiratia fetitei sale la normal.

Stacey Gleeson saw on the baby monitor that her daughter had turned blue and discovered that one-year-old Giana had stopped breathing. I picked her up and sat down with her on the floor and as I checked her airways .. I looked over and remembered my phone. In a panic, she had dropped her iPhone but thankfully remembered its voice activation function.

Desi Siri are uneori probleme de functionare si probleme in a intelege utilizatorii, iata ca exista situatii in care asistentul personal al celor din Cupertino se poate dovedi a fi extrem de util si ar putea salva viata unei persoane dragi.