Microsoft incearca din rasputeri sa convinga dezvoltatorii de aplicatii sa incerce platforma Windows

Microsoft are nevoie disperata de dezvoltatori pentru Windows 10, insa majoritatea celor care sunt capabili sa creeze aplicatii prefera sa isi aloce timpul pentru a crea aplicatii dedicate iOS si mai apoi Android, Windows-ul neavand vreun loc in planurile multora.

La mijloc stau banii, deoarece iOS genereaza cele mai mari incasari pentru dezvoltatori, Android este la o distanta mare in spatele sau, iar la o distanta si mai mare in urma regasim Windows-ul celor de la Microsoft, el fiind evitat de multi.

Dezvoltatorii de aplicatii sunt unul dintre pilonii financiari ai companiei Apple, ei generand aproximativ 10 miliarde de dolari anual pentru Apple din vanzarea de aplicatii prin App Store, iar Microsoft si-ar dori sa fure macar o parte din aceasta suma.

Intr-o tentativa disperata de a atrage dezvoltatori spre platforma sa, Microsoft va organiza o petrecere speciala dupa prima zi a WWDC 2016, toti dezvoltatorii de aplicatii interesati sa afle mai multe despre procesul de a lansa aplicatii pentru Windows fiind invitati.

Microsoft colaboreaza cu Xamarin pentru a organiza aceasta petrecere, ea fiind organizata in dupa-amiaza zilei de 13 iunie, dupa terminarea sesiunilor WWDC 2016, insa e putin probabil ca multi dezvoltatori sa fie dornici sa participe la ceea ce au pregatit companiile.

Petrecerea va fi organizata in sediul Twitter, care se afla in spatele cladirii in care are loc WWDC 2016, cei prezenti putand castiga un Apple Watch sau un Xbox One, asa ca exista unele motive pentru a participa chiar daca nu esti un dezvoltator stralucit.

petrecere microsoft