Prima Pagina Google Google va copia o functie pe care Apple abia a anuntat-o

Google va copia o functie pe care Apple abia a anuntat-o

Aseara compania Apple a anuntat ca va reduce comisionul perceput pentru abonamentele vandute prin aplicatii pentru iPhone, iPad sau Mac, americanii urmand a retine doar 15% din pretul unui abonament, dar asta numai daca dezvoltatorul convinge clientul sa mentina abonamentul pentru minim 1 an.

In momentul de fata Apple percepe ca si comision 30% din pretul unui abonament vandut printr-o aplicatie disponibila in App Store, comisionul urmand a se injumatati daca limitarea mentionata mai sus este indeplinita, sansele ca acest lucru sa se intample fiind destul de mici in multe cazuri.

La doar cateva ore dupa ce a Apple a facut anuntul privind reducerea comisionului perceput pentru abonamentele vandute prin aplicatii disponibile in App Store, o publicatie americana a aflat ca Google urmeaza sa faca exact acelasi anunt, dar cu o modificare importanta.

Mai exact, Google va lua un comision de 15% din abonamentele vandute pentru aplicatiile pentru Android, insa nu va impune obligatia ca abonamentul sa fie mentinut pentru minim 1 an de zile pentru ca reducerea sa se aplice, conditiile sale fiind mult mai bune decat cele ale Apple.

Now Google plans to up the ante at its app store: It will also move from a 70/30 split to 85/15 for subscriptions — but instead of requiring developers to hook a subscriber for 12 months before offering the better split, it will make it available right away. Sources said Google has already been testing the new split with some entertainment companies.

Atat Apple, cat si Google au testat deja noul sistem de impartire a incasarilor cu anumite trusturi media pentru a vedea daca exista motive pentru implementarea sa oficiala pentru dezvoltatori, iar ambele companii au considerat testele ca fiind un real succes.

Practic, dupa lansarea acestor modificari, dezvoltatorii de aplicatii vor incasa 85% din pretul unui abonament vandut prin aplicatiile proprii, daca utilizatorii cumpara abonamente de minim 1 an, iar reducerea comisionului s-ar putea aplica in viitor si la preturile de vanzare ale aplicatiilor.

 • Viorel Predatorul

  Asta înseamnă “adaptare la condițiile pieței”, nu neapărat “copiere”. Dacă Pet..om diminuează prețul benzinei cu 20 bani /litru, este de așteptat ca și concurenții Rom..ol și Lok…il să scadă prețurile, pentru a se alinia la noile condiții concurențiale.
  Situația asta se întâmplă în piețe în care există un număr atât de mic de concurenți și care au putere semnificativă, încât deciziile unuia să influențeze și deciziile celorlalți: piața de Oligopol.

 • Alex

  Iarăși au copiat nesimțiții. Apple a inventat și cercul. Spălatul asta pe creier naște monstri

 • Costi

  ce stire…

 • Mihai

  De asta va uraste lumea ma. Ca sunteti prosti.

 • Droid

  Imi place functia asta. Oare merge si pe telefoanele mai vechi? 😃

 • terrymada

  Da. Pe nokia 1100 cu lanterna

 • Eu.G

  Faptul ca Apple reduce comisionul reprezinta o functie ?!?! WTF =))

 • Eu.G

  Chiar asa rau a scazut numarul cititorilor de au ajuns titlurile articolelor in halul asta de tampite?:)))