Utilizatorii iPhone schimba terminalele mai rar

Schimbarea de care se temea compania Apple incepe sa devina din ce in ce mai reala deoarece utilizatorii de terminale iPhone incep sa faca upgrade din ce in ce mai greu de la un model vechi al smartphone-ului Apple la unul mai recent, un nou studiu relevand acest trend.

Mai jos puteti vedea date colectate de catre o agentie americana intre iunie 2013 si martie 2016, ele dezvaluind faptul ca posesorii de terminale iPhone isi schimba mai rar dispozitivele, ciclul de upgrade crescand de la 1 – 2 ani la 2 – 3 ani sau mai rar.

Cu culoarea rosu vedeti utilizatorii care fac upgrade o data la 1 – 2 ani, cu verde deschis cei care fac upgrade o data la 2 – 3 ani, iar in ultima parte ii vedeti pe cei care fac upgrade la mai mult de 3 ani, cele doua categorii finale avand un numar tot mai mare de utilizatori.

Se observa ca incepand cu martie 2014 numarul celor care schimba iPhone-urile o data la 2 – 3 ani a inceput sa creasca, iar incepand cu septembrie 2015 o parte dintre ei au facut tranzitia spre categoria celor care schimba terminalele la peste 3 ani de la achizitie.

Numarul celor care schimba anual terminalele iPhone a ramas neschimbat din iunie 2015, acesta fiind nucleul dur de fani ai Apple, iar numarul celor care schimba terminalele o data la 1 – 2 ani a fluctuat, dar este foarte departe de valorile inregistrate in 2013 si la inceputul anului 2014.

iPhone has become the dominant factor in Apple, Inc. financial results, so we want to understand the dominant factors in iPhone results. One factor, the length of time that current iPhone owners wait to upgrade their phones, appears to have lengthened materially in the past two years.

Daca este sa dam crezare acestui studiu, atunci Apple va trebui sa lanseze un iPhone 7 cu adevarat grozav pentru a convinge utilizatorii sa-l cumpere, iar conform informatiilor, exista foarte multi care au iPhone-uri vechi si asteapta un motiv bun sa cumpere unul nou.

Am putea spune ca lumea nu mai schimba asa des iPhone-urile pentru ca Apple nu mai implementeaza functii revolutionare care sa merite banii si am putea avea dreptate, insa abia dupa lansarea iPhone 7 vom vedea daca aceste date merita intr-adevar luate in considerare.

folosire iphone mai mult