Apple confirma din nou denumirea macOS in locul OS X

Denumirea macOS a soft confirmata de catre Apple, ea urmand a o schimba pe cea OS X folosita acum, anuntul oficial urmand a fi facut la WWDC 2016.

Aseara Apple a anuntat schimbari majore pentru App Store prin vicepresedintele sau senior, Phil Schiller, iar separat de informatiile oferite de catre acesta, cei din Cupertino au publicat inclusiv cateva detalii despre ele in cadrul propriului website.

Printre informatiile publicate, cei de la Apple au strecurat si noua denumire a OS X pentru Mac, aceasta urmand a fi macOS, compania americana facand pentru a doua oara referire la acest cuvant care urmeaza sa fie folosit oficial cel mai probabil dupa WWDC 2016.

Denumirea macOS pentru OS X a fost folosita prima oara acum cateva saptamani de catre Apple, atunci referinta fiind facuta tot intr-o pagina din cadrul website-ului sau, deci este cat se poate de clar ca vom vorbi despre o schimbare de branding pentru sistemul de operare dedicat Mac-urilor.

Trecerea de la OS X la macOS este foarte logica si daca va uitati la imaginea de mai jos veti intelege de ce, compania Apple avand toate sistemele de operare denumite intr-un mod similar, exceptie facand actualul OS X, care inca are branding-ul vechi.

Nu se stie daca trecerea la macOS va veni si cu o schimbare a numerotarii sistemelor de operare pentru Mac, insa este destul de greu de crezut ca acest lucru se va intampla deoarece Apple ar putea genera confuzie in randul utilizatorilor de calculatoare personale.

La foarte scurt timp dupa aparitia denumirii macOS in cadrul paginii cu noutatile App Store, compania Apple a schimbat cuvantul cu OS X, iar asta pentru a nu strica surpriza pe care, probabil, Craig Federighi trebuia sa o anunte lunea viitoare, insa lumea deja a aflat ce se pregateste.

Voi ce parere aveti despre trecerea de la OS X la macOS ?

Nu uitati ca luni, 13 iunie 2016, incepand cu ora 19:30, va astept pe iDevice.ro pentru a discuta despre toate noutatile pe care Apple le va prezenta in cadrul WWDC 2016.

apple macOS confirmat