Presedintele Google a investit 100 de milioane de dolari in masini zburatoare

Larry Page este co-fondator al companiei Google si presedintele Alphabet, compania care detine Google, iar ceea ce multa lume nu stia pana astazi este ca el a investit peste 100 de milioane de dolari pentru a dezvolta masini zburatoare.

Zee.aero este compania pe care a fondat-o Larry Page si in care a investit 100 de milioane de dolari din banii proprii, ea avand sediul in Mountain View, langa cel al Google, nu mai putin de 150 de persoane lucrand in momentul de fata la dezvoltarea de masini zburatoare.

Separat de acea companie, Larry Page a fondat una noua numita Kitty Hawk, aceasta lucrand independent de Zee.aero pentru a dezvolta masini zburatoare, insa deocamdata nu se stie ce suma exorbitanta ar fi investit presedintele Alphabet in cel de-al doilea startup.

Cei de la Zee.aero au facut doua prototipuri de masini zburatoare pe care le au ascunse intr-un hangar din apropierea Mountain View, masinile functionand pe baza de electricitate si efectuand deja cateva zboruri de testare in preajma unui aeroport privat din California.

In imaginea de mai jos puteti vedea un brevet de inventie inregistrat in 2011 de catre Zee.aero pentru o masina zburatoare, iar practic vorbim despre un avion cu un design destul de neobisnuit, insa foarte departe de cel pe care il putem asimila unei masini.

Three years ago, Silicon Valley developed a fleeting infatuation with a startup called Zee.Aero. The company had set up shop right next to Google’s headquarters in Mountain View, Calif., which was curious, because Google tightly controls most of the land in the area. Then a reporter spotted patent filings showing Zee.Aero was working on a small, all-electric plane that could take off and land vertically—a flying car.

Masinile zburatoare dezvoltate de catre cei de la Zee.aero sunt capabile sa decoleze pe verticala, ca un elicopter, iar ele ar avea montate inclusiv aripi care s-ar putea plia pentru parcare mai usoara, insa deocamdata nimeni nu stie sigur exact cum functioneaza masinile.

Fondand Google, Larry Page avea sa schimbe internetul si modul in care lumea il foloseste, insa cu o companie precum Zee.aero, el ar putea schimba lumea in care traim, insa asta doar daca startup-ul va reusi sa aduca pe piata un produs cu adevarat revolutionar.

Larry Page nu este singurul din Silicon Valley care investeste in asemenea proiecte indrazenete, iar suma nu este nici pe departe apropiata de cele pe care le investeste guvernul american in a crea masini zburatoare, sau mai nou costume zburatoare similare celor din filmele Iron Man.

masina zburatoare