Un hot deghizat in angajat Apple a jefuit un Apple Store

Un hot deghizat in angajat Apple a jefuit un Apple Store pe 1 iunie, magazinul Apple din SoHo, New York, fiind ales de catre bartat, el intrand imbracat la fel precum un geniu Apple, Apple Genius, si plecand cu nu mai putind e 19 terminale iPhone in valoare de 16.000 de dolari.

Conform politiei, hotul imbracat ca un angajat Apple a intrat direct intr-o camera in care se aflau terminale iPhone ce erau lasate in garantie la magazin si a plecat cu 19 dintre ele fara ca vreo persoana din preajma sa banuiasca pentru vreo clipa ca el este de fapt un hot.

A te imbraca precum un angajat Apple nu este foarte greu, insa de obicei accesul in aceste camere este securizat si se face pe baza unei legitimatii, insa hotul reusit sa se descurce si sa plece acasa cu un numar suficient de mare de terminale iPhone pentru ca furtul sa fi meritat.

Mai mult decat atat, este curios cum au reusit barbatul, si complicele sau, sa plece din magazin cu cele 19 iPhone-uri fara ca vreo persoana sa observe faptul ca ei iau dispozitive din magazin si pleaca cu ele pe usa principala, a ascunde atat de multe terminale nefiind chiar atat de usor precum pare, mai ales sub o simpla bluza.

““The thief “dressed similarly” to store employees — who usually wear blue T-shirts imprinted with an Apple logo — and walked right into an electronics repair room at about 5:30 p.m. on June 1. The man grabbed 19 iPhones from a drawer inside the room, worth a total of $16,130, then handed them over to another thief. That man hid the phones under his shirt, and the pair walked out of the store.””

Politia nu a reusit deocamdata sa il identifice pe suspect si inca investigheaza cauza, cei de la Apple refuzand sa explice cum au fost pacaliti angajatii sai atat de usor si s-au furat atat de multe terminale iPhone dintr-un magazin, teoretic, sigur.