iMessage pentru Android va fi prezentat la WWDC 2016

iMessage pentru Android va fi prezentat la WWDC 2016 conform unor informatii noi aparute in cursul noptii trecute, compania Apple avand luand in sfarsit decizia de a aduce sistemul sau de mesagerie pe platforma concurenta Google pentru a atrage noi utilizatori spre ea.

In momentul de fata iMessage este disponibil doar pentru iPhone, iPad, iPod Touch si Mac, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a trimite mesaje, poze, clipuri video, inregistrari audio si o gama diversificata de documente in mod cat se poate de sigur.

Daca iMessage pentru Android va fi lansat, atunci Apple va facilita portarea utilizatorilor iOS in Andorid si viceversa, iar asta deoarece oamenii nu vor mai pierde mesajele si continutul multimedia din propriile terminale atunci cand decid sa renunte la o platforma sau alta.

Daca zvonul este adevarat, atunci aceasta va fi prima oara cand Apple va permite folosirea iMessage in Android, de fapt intr-o platforma care nu este proprie, diverse hack-uri permitand acelasi lucru fara acordul companiei Apple, dar in mod limitat.

Apple will announce that iMessage encrypted text messaging is coming to Android users at WWDC next Monday at WWDC 2016, according to a source familiar with the company’s thinking. Apple is increasingly focused on services which means opening up certain avenues beyond its own iOS and OS X platforms, the source says. The company release Apple Music for Android last November.

iMessage este una dintre cele mai mari retele de mesagerie de pe planeta, cu sute de milioane de utilizatori activi lunar, iar disponibilitatea in Android va creste cu siguranta gradul sau de utilizare, oferind Apple o pozitie mai puternica in fata Facebook si nu numai.

Aducand iMessage in Andorid, compania Apple va pune cu siguranta accent pe faptul ca sistemul sau de mesagerie este mult mai sigur decat oricare altele disponibile in momentul insa utilizatorii sunt in principal interesati de functiile pe car ele ofera aplicatiile si nu de securitate.

Recent compania Google a prezentat aplicatia Allo, ea permitand transmiterea de mesaje text si continut multimedia intre smartphone-uri, insa avand in acelasi timp integrat si Google Assistant care faciliteaza controlarea de aplicatii folosind comenzi vocale.

Unii sunt de parere ca lansarea iMessage in Android este raspunsul companiei Apple la anuntul facut de catre cei de la Google, insa in realitate vorbim despre o miscare menita sa atraga mai multi utilizatori spre propria paltforma, insa reversul medaliei este ca utilizatorii iOS vor putea trece mai usor la platforma concurenta.

Desi iMessage pentru Android urmeaza sa fie anuntat la WWDC 2016, deocamdata nu se stie cand ar putea fi lansata aplicatia dedicata, asa ca va trebui sa avem rabdare pana cand compania Apple o va avea pregatita pentrua  fi oferita.

8 COMENTARII

  1. pai daca baga imessage sa bage si facetime, si app store si tot ce tine doar de platforma apple, si atunci chiar ca va fi usor pt multi sa treaca pe android…pa pa si securitate

  2. Asta este singurul motiv pentru care multa lume rămâne la iPhone. Daca dau acces s-ar putea sa piardă mulți utilizatori de iPhone.

  3. Nu sunt de acord cu aceasta decizia de a unifica android cu apple. E super tare aplicatia iar daca imi cumpar un iphone imi doresc sa am “exclusivitate” . Cum sa shareuiesti asa ceva cu android?! Mare greseala!!!