WWDC 2016 – ce va fi prezentat si la ce sa te astepti

WWDC 2016 incepe pe 13 iunie la ora 20:00, iar aici afli cand incepe evenimentul, ce vei vedea si ce nu va anunta Apple.

WWDC 2016 a fost programat sa inceapa pe data de 13 iunie la ora 20:00, atunci compania Apple urmand a organiza o conferinta in care va discuta despre ceea ce a pregatit pentru noi in ultimele luni in Cupertino, despre realizarile recente, dar si despre viitorul sau.

WWDC 2016 a fost anuntat acum cateva luni de catre cei de la Apple si este asteptat cu sufletul la gura de zeci de milioane de oameni de pe planeta deoarece in cadrul sau urmeaza sa vedem foarte multe informatii noi in legatura cu ceea ce ne va oferi Apple pana la sfarsitul anului.

Ce este WWDC ?

Pentru cei dintre voi care nu stiu, WWDC inseamna World Wide Developers Conference si, dupa cum ii spune numele, este un eveniment anual organizat de catre compania Apple pentru toti dezvoltatorii de aplicatii din lumea intreaga, un bilet pentru conferinte costand 1500 de dolari.

WWDC 2016 este structurat pentru a se desfasura pe o perioada de 5 zile, de luni pana vineri, iar in cadrul sau vor fi organizate diverse conferinte, semniarii si workshop-uri in care dezvoltatorii de aplicatii vor invata tehnici noi de creare de aplicatii si vor invata cum sa implementeze functii noi.

Aproximativ 1000 de ingineri Apple sunt adusi anual pentru a ajuta miile de dezvoltatori prezenti la evenimente sa invete noi tehnici de a face aplicatii si de a implementa functii noi in aplicatii, o parte dintre workshop-uri urmand a fi inregistrate si publicate pe internet.

WWDC 2016 va incepe cu o coferinta de aproximativ 2 ore – 2 ore si jumatate, iar in cadrul sau Apple va face o serie de anunturi in legatura cu unele produse pe care urmeaza sa le lanseze pentru utilizatorii din lumea intreaga.

Cand incepe

Pe 13 iunie la ora 20:00, ora Romaniei, sau la cateva minute dupa aceasta ora pentru a-i permite Apple sa controleze stream-ul live, insa pe iDevice.ro puteti veni incepand cu ora 19:30 pentru a participa la discutii in legatura cu tot ceea ce urmeaza sa fie anuntat.

Ce vom vedea la WWDC 2016 ?

In cadrul celor doua ore in care va avea loc conferinta de deschidere a WWDC 2016, compania Apple va prezenta iOS 10, macOS, watchOS 3, tvOS 10, noutati pentru Apple Music, dar probabil si un posibil nou Mac, sau cine stie ce alte surprize mai are pregatita compania americana.

Tim Cook si diverse membri din echipa de conducere a companiei Apple vor urca pe scena evenimentului pentru a face o varietate de anunturi si a prezenta o varietate de noutati in legatura cu surprizele pregatite in Cupertino, lumea intreaga avand ocazia de a urmari totul in direct.

Asa cum se intampla in mod regulat cu conferintele Apple, WWDC 2016 ar trebui sa se termine cu un mini-concert organizat de catre o trupa aleasa de catre cei din Cupertino, insa desigur ca informatii cu privire la numele ei nu exista si nici nu vor exista pana in momentul prezentarii sale.

iOS 10

Dimineata v-am prezentat 10 noutati iOS 10 pe care exista sanse foarte mari sa le vedem prezentate luni seara de catre compania Apple, majoritatea dintre ele fiind confirmate in unele zvonuri aparute pana acum pe internet, asa ca nu prea exista dubii cu privire la anuntare.

Dupa prezentarea noutatilor importante ale iOS 10, compania Apple va lansa iOS 10 beta 1 si va anunta ce terminale vor fi compatibile cu iOS 10 incepand din 13 iunie, dezvoltatorii de aplicatii avand acces la acest build al sistemlului de operare chiar din cursul noptii de luni.

iOS 10 va fi cel mai probabil lansat si in versiune beta publica pentru utilizatorii interesati sa testeze build-urile pregatite de catre compania Apple, iar pe parcursul verii vor fi lansate intre 5 – 8 versiuni ale iOS 10 cu diverse functii implementate, modificate sau scoase.

macOS

Unul dintre punctele cheie ale conferintei de deschidere a WWDC 2016 va fi anuntarea schimbarii denumirii OS X in macOS, compania Apple facand referire cu privire la o asemenea schimbare in doua randuri, chiar direct pe website-ul sau, deci ea va veni cu siguranta.

Primul beta build al macOS 10.12, sau 1, va fi lansat pe 13 iunie, in aceleasi conditii precum in cazul iOS 10, iar dezvoltatorii si mai apoi utilizatorii obisnuiti vor putea instala si testa noua versiune a sistemului de operare pana in momentul lansarii oficiale din toamna.

Deocamdata nu se stie ce noutati ar putea aduce macOS in afara de implementarea Siri, insa cu siguranta vor exista schimbari pentru ca Apple trebuie sa faca sistemul de operare mai atractiv pentru utilizatorii de Mac-uri din intreaga lume.

watchOS 3, tvOS 10 si Apple Music

watchOS 3 va fi cel mai probabil prezentat pentru Apple Watch inainte de a fi lansat oficial in toamna, el urmand a functiona doar cu noua versiune a iOS, insa deocamdata nu se stie ce noutati ar urma sa fie prezentate pentru utilizatori in cadrul evenimentului.

In cazul tvOS 10 nu se stie ce noutati ar putea implementa Apple, insa putem vorbi despre eventuale schimbari pentru interfata si imbunatatirea functionalitatii generale, Apple TV 4 putand beneficia oricand de schimbari care sa ofere oe xperienta de utilizare mai buna.

V-am vorbit deja despre noutatile Apple Music din cadrul WWDC 2016, compania Apple urmand af ace schimbari majore pentru serviciu atat in aplicatia Muzica a iOS 10, cat si intr-o noua versiune a iTunes pe care o va lansa pentru utilizatori tot din toamna acestui an.

Stream Live

Pastrand traditia anilor anteriori, compania Apple va transmite in direct WWDC 2016 pentru zecile de milioane de utilizatori interesati, iar toti vor putea vedea in timp real anunturile facute in San Francisco, asa cum se intampla de cateva conferinte incoace.

Apple sustine in mod oficial ca doar cei care au un produs al sau cu browser sau o aplicatie dedicata vor putea vedea transmisiunea WWDC 2016 in direct, insa chiar si cei cu versiuni ale Windows mai vechi decat Windows 10 vor putea urmari stream-ul prin aplicatia VLC.

Link-ul pentru stream-ul WWDC 2016 il veti gasi pe 13 iunie pe iDevice.ro pentru a putea urmari totul din Windows prin aplicatia VLC, asa ca va fi nevoie sa urmariti cu atentie iDevice.ro in cursul zilei de luni pentru a afla toate noutatile importante.

Cum te pregatesti

Cu foarte multa rabdare deoarece printre functiile importante sau marginal importante vor exista multe anunturi neinteresante, insa pe iDevice.ro vei vedea doar informatiile importante si relevante anuntate de catre compania Apple in cadrul conferintei de deschdiere.

Ce nu vei vedea

Conform celor mai recente zvonuri, compania Apple nu va prezenta vreun produs fizic in cadrul WWDC 2016 deoarece nu are pregatit un asemenea produs pentru noi, intregul eveniment fiind dedicat in totalitate software-ului si nu produselor fizice, asa cum era in anii trecuti.

Stiu ca multi dintre voi asteapta un Apple Watch 2, un nou MacBook Air sau poate chiar MacBook Pro, insa va trebui sa mai aveti rabdare pentru ca aceste produse nu sunt pregatite pentru a fi oferite deocamdata.

Intrebari ?

5 COMENTARII

  1. Intrebari ?
    pai sa vedem…Viorel o sa fii alaturi de noi incepand de luni ora 19:30?
    Ai auzit/citit ca incep sa apara zvonuri cum ca S8 va avea ecran 4k chiar daca TU NU CREZI pt ca samsung ASCULTA de fani?
    Stiti ca am luat premiul pt cel mai barbat dintre barbati intr-un bar din Romania?
    Stiati ca e classu meu, chiar si pe autostrada ma obliga prin BEEEEEEP’uri din 2 in 2 min sa ating VOLANUL ??? foarte enervant, simt ca un gay a luat aceasta decizie
    Stiati ca toata lumea care ma cunoaste, si nu imi este prieten, asteapta bani de la mine ??(chiar si unii prieteni)