iPhone 7 va folosi modem Intel si Qualcomm in toate modelele

iPhone 7 va fi echipat cu modem-uri Intel si Qualcomm pentru versiunile GSM si CDMA, ele oferind performante diferite pentru utilizatori.

iPhone 7 va folosi modem-uri Intel si Qualcomm, compania Apple urmand a furniza terminalele GSM cu modem al celor de la Intel, asta in timp ce unitatile CDMA vor fi livrate cu modem-uri Qualcomm, diferentele dintre ele putand fi destul de mari.

Motivul real in baza caruia ales compania Apple sa segmenteze in acest fel versiunile iPhone 7 nu il stie nimeni, insa raportul de unitati GSM vs CDMA vandute in lumea intreaga ar trebui sa fie inclinat in favoarea Intel, deoarece modelele CDMA vor fi vandute in SUA si unele tari asiatice.

In aceasta idee, Intel ar urma sa produca majoritatea modem-urilor care vor fi utilizate in iPhone 7, si cel mai probabil iPhone 7 Plus, cele doua componente avand performante diferite, asa cum e normal sa fie din moment ce vorbim despre producatori diferiti.

Conform celor care au obtinut informatii privind impartirea modem-urilor in iPhone 7, decizia Apple de a apela la Intel pentru aceasta componenta are la baza ratiuni financiarea, cei din Cupertino cautand o metoda de a forta Qualcomm sa reduca preturile modem-urilor.

Choosing Intel’s part for an important role in the product that generates about two-thirds of Apple’s annual revenue may represent a calculated gamble by the company. Bringing in second-source suppliers is a long-established practice by device makers looking to make sure they’re in a better position to negotiate on price. However, analysts such as Stacy Rasgon at Sanford C. Bernstein have said that Qualcomm’s modems remain ahead of Intel’s offerings in performance when measured by how much data they can get from the network into the phone.

Partea cea mai proasta pentru noi este ca modem-urile Qualcomm au performante mai bune decat cele ale Intel, deci urmeaza sa primim un chip inferior pentru ca Apple vrea sa faca profit mai mare din vanzarea terminalelor sale iPhone, iar acest lucru o va costa pe partea de imagine.

Intel este la inceput cu producerea de modem-uri pentru smartphone-uri, iar Qualcomm produce asemenea componente de ani si ani de zile, deci este normal sa existe diferente intre companii, situatia fiind similara cu cea chipgate de anul trecut.

Acestea fiind spuse, din lacomie compania Apple ne va oferi performante diferite pentru telefonie mobila in iPhone 7 GSM si CDMA, iar poate ca si acest lucru era de asteptat daca ne uitam la lacomia aratata de catre compania Apple in ultimii ani.