Chipgate – scandalul iPhone 6S

chipgate iphone 6SChipgate este in mod oficial scandalul iPhone 6S si iPhone 6S Plus pentru compania Apple, iar daca anul trecut am avut bendgate, anul acesta avem o “problema” a chip-urilor A9 implementate in cele doua terminale ale companiei Apple pentru utilizatori.

Mai exact, vorbim despre chip-ul A9 de 14nm produs de catre Samsung si chip-ul A9 de 16nm produs de catre TSMC, al doilea avand o autonomie a bateriei cu pana la 2 ore mai buna decat cel al coreenilor, performantele fiind cu 1% – 2% mai mici, temperatura fiind deasemenea cu 3 grade mai mica.

Chipgate este un scandal deoarece multi utilizatori isi fac deja probleme in ceea ce priveste autonomia bateriei iPhone 6S si iPhone 6S Plus, aceasta fiind mult mai mica pe terminalele care au un chip A9 produs de catre Samsung, lucru pe care nimeni nu il astepta vreodata.

Chipgate – scandalul iPhone 6S

Chipgate vine intr-un moment in care compania Apple cauta liniste in ceea ce priveste lansarea iPhone 6S si iPhone 6S Plus, iar desi multa lume spune ca utilizatorii nu ar trebui sa isi faca foarte multe griji, vazand dovezile de astazi privind autonomia bateriei, lucrurile par a fi diferite.

Mai exact, din cauza chipgate unii utilizatori ar putea avea parte de o experienta nu chiar atat de buna in utilizarea terminalelor din cauza timpului mai scurt de folosire oferit de catre un chip Samsung fata de un chip TSMC, iar problema va deveni mai complicata cu timpul.

O aplicatie a App Store care identifica chip-urile Samsung si TMSC din iPhone 6S si iPhone 6S Plus a fost retrasa de catre dezvoltatorii sai, insa aparent nu compania Apple a sters-o si nu i-ar fi fortat sa isi retraga titlul, dar exista si alte metode de a afla ce chip A9 aveti in iPhone 6S.

Acestea fiind spuse, acum vedem doar inceputul chipgate si cu siguranta in saptamanile urmatoare teste complexe privind autonomia bateriei iPhone 6S si iPhone 6S Plus vor aparea pe internet, dar ramane de vazut cum va reactiona compania Apple la ele.