Cum vezi prezentarea iOS 10 la WWDC 2016 pe iPhone, iPad, Windows, Mac sau Android

Doar o zi ne desparte de prezentarea iOS 10 ce urmeaza sa aiba loc in cadrul WWDC 2016 si stiu ca multi dintre voi va intrebati cum puteti vedea transmisiunea in direct de la eveniment pe iPhone, iPad, iPod Touch, Apple TV, calculatoarele cu Windows, pe Mac sau chiar pe terminalele Android, ori alte platforme.

V-am spus inca de acum cateva luni ca Apple va transmite in direct conferinta iOS 10 pe toate produsele sale si nu numai, insa exista cateva restrictii pentru cei care incearca sa vada totul din afara ecosistemului celor din Cupertino, insa nu trebuie sa va faceti chiar atat de multe griji din acest punct de vedere.

vezi livestream ios 10

iPhone, iPad si iPod Touch

Daca aveti un iPhone, iPad sau iPod Touch si doriti sa vedeti conferinta iOS 10 in transmisiune directa, atunci tot ce va trebui sa faceti este sa va asigurati ca aveti macar iOS 7 instalat in dispozitivele voastre, deoarece aceasta este versiunea minima acceptata de catre compania Apple.

Daca indepliniti aceasta cerinta minima, atunci tot ce va trebui sa faceti in continuare este sa accesati aceasta pagina din browserul Safari al terminalelor voastre si sa urmariti cu atentie tot ceea ce va prezenta compania Apple, chiar daca vorbim despre un ecran mic.

Requirements: Live streaming uses Apple’s HTTP Live Streaming (HLS) technology. HLS requires an iPhone, iPad, or iPod touch with Safari on iOS 7.0 or later.

Inainte de a initia live stream cu conferinta iOS 10 de la WWDC 2016 pe iPhone, iPad si iPod Touch, trebuie sa stiti ca el va consuma mult trafic de internet, asa ca trebuie sa va ganditi foarte bine daca faceti aceasta vizionare printr-o conexiune GSM de date, sau printr-una Wi-Fi.

Puteti vedea conferinta iOS 10 pe toate iPhone, iPad si iPod Touch-urile lansate in ultimii 5 ani de catre compania Apple, conditia fiind ca iOS 7 sa fie instalat in dispozitivul vostru.

Windows

In cazul sistemului de operare Windows, urmarirea conferintei iOS 10 in direct este destul de problematica deoarece Apple ofera suport oficial doar pentru Microsoft Edge din Windows 10, utilizatorii altor versiuni ale sistemului de operare ramanand fara suport oficial din partea americanilor.

Daca aveti Windows 10 instalat in calculatoarele voastre si el ruleaza Microsoft Edge, atunci tot ce va trebui sa faceti pentru a vedea conferinta iOS 10 la WWDC 2016 este sa accesati aceasta pagina din browserele voastre si sa va bucurati de toate noutatile pe care urmeaza sa le anunte compania Apple pentru noi.

Daca aveti o versiune mai veche a Windows si un alt browser pentru navigare pe internet, ei bine nu veti putea vedea transmisiunea in direct prin acel browser, insa puteti folosi programul VLC pentru a urmari live stream de la WWDC 2016 fara nici cea mai mica problema.

Iata ce trebuie sa faceti :

  • Descarcati VLC pentru Windows din aceasta pagina.
  • Instalati programul VLC in calculator si deschideti-l.
  • In meniul din partea superioara stanga a programului aveti o sectiune numita Media, accesati-o.
  • Acum selectati optiunea Open Network Stream.
  • Introduceti acet link :
  • Apasati butonul Play si bucurati-va de conferinta Apple.

Din pacate link-ul pentru stream nu este oferit in avans de catre compania Apple, asa ca va trebui sa reveniti pe 13 iunie la ora 20:00 pentru a-l afla.

Mac – OS X

In cazul Mac-urilor care ruleaza OS X, puteti urmari intreaga conferinta iOS 10 de la WWDC 2016 direct din browserul Safari pe care compania Apple il ofera in mod nativ in sistemul sau de operare, insa va trebui sa aveti o versiune minima a acestuia si a sistemului de operare.

Mai exact, compania Apple ne spune ca doar au instalat Safari 6.0.5 sau OS X 10.8.5 pot reda live stream pentru conferinta iOS 10, deoarece doar incepand de la acele versiune a fost implementata tehnologia HLS folosita de catre compania Apple pentru transmisiunile sale in direct pentru conferinte.

Daca aveti unul dintre aceste Mac-uri, atunci tot ce va trebui sa faceti este sa deschideti Safari, accesati aceasta pagina si sa va bucurati de toate noutatile pe care le prezinta compania Apple, o conexiune Wi-Fi fiind recomandata pentru a urmari totul deparece veti face foarte mult trafic de date.

Apple TV

Posesorii de Apple TV au si ei posibilitatea de a urmari conferinta iOS 10 direct de la WWDC 2016, compania Apple oferind stream-uri dedicate pentru aceste dispozitive astfel incat posesorii lor sa poata urmari toate noutatile pe propriile televizoare, asa cum ar trebui urmarite anunturile.

Conform companiei Apple, toate modelele de Apple TV 2, Apple TV 3 si Apple TV 4 vor putea reda transmisiunea in direct din San Francisco, o aplicatie speciala pentru eveniment urmand a fi introdusa de catre cei de la Apple in pagina principala de aplicatii a Apple TV-urilor utilizatorilor.

Dupa ce aceasta aplicatie va fi disponibila, va trebui doar sa asteptati ora 20:00 pentru ca evenimentul sa inceapa, iar atunci o puteti deschide si ea va reda in direct tot ceea ce se intampla la WWDC 2016.

Android

Desi terminalele Android nu fac parte din oferta publica de produse ale companiei Apple, puteti totusi sa urmariti conferinta iOS 10 in transmisiune directa pe ele, dar nu atat de simplu precum in cazul iPhone, iPad si iPod Touch-urilor create chiar de catre compania Apple pentru utilizatori.

Procedura este similara cu cea descrisa in cazul Windows, insa nu exista restrictii decat in ceea ce priveste compatibilitatea aplicatiei VLC cu terminalele voastre deoarece nu vorbim despre accesarea website-ului Apple pentru a vedea transmisiunea, ci despre urmarirea unui stream.

Iata ce trebuie sa faceti:

  • Instalati aplicatia VLC din Google Play urmand acest link.
  • Deschideti aplicatia VLC in smartphone sau tableta Android.
  • Accesati meniul de deschidere de fisere si stream-uri de pe internet.
  • Introduceti acet link :
  • Apasati butonul Start si asteptati ca redarea sa inceapa.

Exact precum in cazul Windows, pentru ca vorbim despre un truc folosit pentru a urmari conferinta iOS 10, link-ul pentru live stream va fi oferit in seara zilei de 13 iunie.

Linux

Procedura pentru a urmari conferinta iOS 10 direct de pe Linux este identica cu cea descrisa pentru platforma Windows, iar aplicatia VLC pentru Linux o puteti descarca din aceasta pagina, apoi urmati toti pasii pe care i-am descris deja pentru acel sistem de operare.

Daca la un moment dat sau altul se intampla ca live stream conferinta iOS 10 sa se blocheze din varii motive, va trebui fie sa reincarcati pagina Apple in care este redata transmisiunea, fie sa opriti player-ul VLC si sa reporniti stream-ul, probleme de acest gen aparand frecvent in conferintele Apple.

Nu uitati ca pe 13 iunie, incepand cu ora 19:30, va astept pe iDevice.ro pentru a discuta despre tot ceea ce urmeaza sa anunte compania Apple pentru produsele sale.

15 COMENTARII

  1. Nu conteaza pe ce device vad prezentarea, conteaza ca o vad alaturi de zaone si ceilalti oameni de calitate care misuna pe aici