Microsoft va cumpara LinkedIn cu 26.2 miliarde de dolari

Microsoft va cumpara LinkedIn cu 26.2 de miliarde de dolari, compania din Redmond urmand a achizitia cea mai mare retea dedicata profesionistilor de pe intregul glob, cateva sute de milioane de utilizatori facand parte in momentul de fata in platforma care este o referinta pentru foarte multi dintre angajatori.

Ca Microsoft va cumpara LinkedIn este destul de surprinzator, avand in vedere ca Microsoft s-a concentrat in ultima vreme pe cu totul alte directii decat achizitionarea de retele de socializare dedicate angajatilor din intreaga lume, insa presedintele Satya Nadella incearca probabil sa isi puna amprenta asupra evolutiei companiei.

Microsoft va cumpara LinkedIn cu pretul de 196 de dolari per actiune, iar in urma anuntului pretul actiunilor LinkedIn a crescut cu 63% in sesiunea de pre-tranzactionare dinaintea deschiderii bursei americane, asa ca investitia s-ar putea dovedi a fi una extrem de reusita in conditiile in care pretul actiunilor ar trebui sa creasca in continuare.

Microsoft va cumpara LinkedIn si va mai adauga o companie la portofoliul sau, insa aceasta este cea mai mare achizitie facuta de catre Microsoft in toata existenta sa, suma fiind una colosala, daca ne gandim ca vorbim totusi despre o platforma in care angajatii interactioneaza unii cu ceilalti si se lauda cu posturile de munca pe care le ocupat.

https://www.youtube.com/watch?v=-89PWn0QaaY

Microsoft va cumpara LinkedIn, dar compania va ramane independenta, iar presedintele Jeff Weiner va ramane la conducerea sa, dar ii va raspunde direct presedintelui Microsoft, Satya Nadella, asa cum este normal sa se intample intr-o achizitie de acest gen, deci el nu va avea autonomie totala in urma acestei tranzitii.

Microsoft va cumpara LinkedIn si toti cei 433 de milioane de oameni care acceseaza lunar platforma, unii dintre ei platind pentru servicii Pro ale LinkedIn, vor ingrosa lista de pamanteni care acceseaza zilnic unul dintre produsele online oferite de catre Microsoft, compania avand un portofoliu extrem de impresionant.

Microsoft va cumpara LinkedIn, insa nimeni nu stie ce evolutie va avea compania in urma acestei tranzitii, pentru ca majoritatea companiilor care au ajuns in administrarea Microsoft nu s-au descurcat prea bine si au ajuns mai rau decat inainte sa fie cumparate, asa ca va fi interesant de vazut cum vor evolua lucrurile.