Femeile sunt mai dependente de smartphone-uri decat barbatii

In ciuda a ceea ce credeau unii dintre noi, un studiu realizat recent, a aratat faptul ca femeile sunt mai dependente de smartphone-uri decat barbatii.

Studiul, realizat în Coreea de Sud, a remarcat faptul ca din femeile chestionate in sondaj 52% folosesc smartphone-urile lor timp de patru ore pe zi sau mai mult, procent mai mare decat raportul de 29,4 % din barbati.

Rapoartele dintre respondentii care folosesc smartphone-urile timp de șase ore pe zi, au fost, de asemenea, 22,9 la suta pentru femei si 10,8 la suta pentru barbati. Potrivit profesorului Chang Jae-Yeon de la Universitatea Ajou din Coreea de Sud, studiul sau s-a bazat pe un studiu de 1.236 de studenti de la 6 colegii din Suwon, provincia Gyeonggi.

“We expect adolescents are likely to show similar results. Female users are advised to consciously put their phones out of their reach from time to time,”

Femeile folosesc smartphone-urile in principal, pentru site-urile de retea sociale, inclusiv Facebook si Instagram, folosind aceste servicii mult mai mult decat pentru a face apeluri, a se juca jocuri sau a face diverse cautari.

In timp ce barbatii folosesc smartphone-urile, in principal in timpul pauzelor, femeile uitadu-se la ecranele lor de telefon in timp ce vorbesc cu altii si, de asemenea, in miscare, a adaugat raportul.

“One in five women (20.1 percent) said they have insecure feelings beyond normal when they cannot use their smartphones while only 8.9 percent of the men felt so.”

Pentru multe femei, dependența de smartphone-urile lor a trecut dincolo de hobby-uri simple si a ajuns in stadiul in care au un impact negativ asupra sanatatii lor mentale.

“Women’s desires for networking and communication are far stronger than men’s, which drive them to become more dependent on social network service (SNS) via their smartphones,”

1 COMENTARIU