Presedintele Foxconn anunta scaderea vanzarilor iPhone

Compania Apple are probleme mari in ultimele luni cu vanzarile de terminale iPhone care, din pacate, sunt intr-o continua scadere, iar presedintele Foxconn, cel mai important partener al companiei Apple, sustine ca vanzarile smartphone-urilor Apple vor continua sa scada pana la sfarsitul acestui an.

Foxconn asambleaza cea mai mare parte a iPhone, iPad si iPod Touch-urilor Apple, asa ca presedintele companiei ar trebui sa stie in ce situatie se afla vanzarile de terminale iPhone, comenzile de produse noi fiind direct afectate de cererea existenta pe piata in momentul de fata pentru acest tip de produse.

Conform publicatiei asiatice care ofera aceste informatii, in 2016 Apple ar urma sa vanda intre 210 si 220 de milioane de terminale iPhone, in scare cu 8.6% fata de anul 2015, iar acest lucru inseamna miliarde de dolari care nu mai ajung in conturile americanilor, insa pierderea nu este una colosala pentru cei din Cupertino.

Separat de faptul ca lumea nu mai cauta atat de mult terminalele iPhone, cei de la Apple estimeaza gresit si cererea pentru diverse modele, astfel ca stocurile partenerilor sai pentru anumite modele sunt acum mult mai mari decat in alte perioade ale anilor precedenti, cei de la Apple fiind obligati sa le vanda inainte de a comanda altele.

According to a person at a major supplier, overall iPhone shipments will total 210 to 220 million this year, falling as much as 8.6% from 2015. Hon Hai Precision Industry Chairman Terry Gou has told his staff that the demand for iPhones will remain feeble until at least early next year.

Cu vanzarile de terminale iPhone in cadere libera, compania Apple isi pune sperante foarte mari in iPhone 7, insa internetul nu a primit foarte bine zvonurile aparute pana acum in legatura cu noul terminal Apple, el urmand a aduce o serie de schimbari minore pentru linia iPhone, lucru la care multi nu se asteptau, avand in vedere situatia in care se afla Apple.