iOS 10 aprinde ecranul iPhone cand il ridici, il stinge cand il pui pe masa

Una dintre noile si grozavele functii ale iOS 10 are legatura cu terminalele iPhone, compania Apple gasind o noua metoda de a reduce consumul de energie al ecranului, dar si de a face experienta de utilizare mult mai buna decat pana in prezent.

Mai exact, cand ridicati un iPhone de pe masa, iOS 10 va inregistra date de la senzorii sai si va aprinde automat ecranului fara ca noi sa fim nevoiti sa apasam vreun buton, plasarea sa pe masa stingand aproape imediat ecranul, fara a astepta cele cateva secunde necesare pana ieri.

Ecranul este unul dintre marii consumatori de energie ai unui smartphone, iar o functie de acest gen nu doar ca va reduce consumul de energie al bateriei pentru ca va stinge ecranul cand el nu mai este privit de noi, ci va reduce si uzura butoanelor.

Ganditi-va ca nu va mai trebui sa apasati butoanele Home sau Lock atunci cand vreti sa accesati LockScreen sau sa blocati ecranul, uzura lor pe termen lung fiind mult redusa, iar impactul asupra autonomiei bateriei va fi unul pozitiv, asa cum ar trebui sa fie toate schimbarile Apple.

Raise to wake.Simply pick up your iPhone to wake it up. Your notifications will be there waiting for you.

16 COMENTARII

  1. Functia este strict pentru iPhone 6S si 6S Plus, nici macar pentru iPhone SE nu e oferita, in keynote au prezentat-o ca utilitate pentru device-uri cu Touch ID v2 care este mai rapid si nu permite acces la lockscreen din aceasta cauza.

  2. Disperați mai sunteți. Vedeți ca întreaba unul dacă funcția este disponibilă doar pentru i7 si după mai veniți încă 100 si întrebați pentru fiecare model in parte. Așteptați sa i se răspundă cuiva. Nu e nevoie sa pună 100 de oameni aceeași întrebare. La fel vad ca faceti si cu night/dark mode, cred ca am văzut zeci de comentarii pe tema asta.

  3. Dude dacă nu ești în stare lăsate de meserie ! Nu îți cere nimeni să scrii 1 miliard de bășini ca să ai cu ce te lauda pe scara blocului unde stai în chirie

  4. Galaxy Amp 2 care aici costa 19,99 $ face lucruri asemanatoare.
    Inchidem un apel, plasand telefonul cu fata in jos plat, si altele.
    Eu am aproape tot ce Apple a scos in materie de Iphone. momentan folosesc Iphone 6s plus, 128 gb gry factory unlock.
    (Felicit Echipa IDevice, deoarece mereu observ stiri si lucruri faine)

  5. Da este extrem de buna “funcția ” asta doar ca asa cum ai spus si tu @zaone in legătura cu “uzura butoanelor” cei de la Apple te obliga sa folosești (apeși nu sa atingi ) butonul Home pentru deblocare ceea ce mi se pare aberant