iOS 10 aprinde ecranul iPhone cand il ridici, il stinge cand il pui pe masa

16

Una dintre noile si grozavele functii ale iOS 10 are legatura cu terminalele iPhone, compania Apple gasind o noua metoda de a reduce consumul de energie al ecranului, dar si de a face experienta de utilizare mult mai buna decat pana in prezent.

Mai exact, cand ridicati un iPhone de pe masa, iOS 10 va inregistra date de la senzorii sai si va aprinde automat ecranului fara ca noi sa fim nevoiti sa apasam vreun buton, plasarea sa pe masa stingand aproape imediat ecranul, fara a astepta cele cateva secunde necesare pana ieri.

Ecranul este unul dintre marii consumatori de energie ai unui smartphone, iar o functie de acest gen nu doar ca va reduce consumul de energie al bateriei pentru ca va stinge ecranul cand el nu mai este privit de noi, ci va reduce si uzura butoanelor.

Ganditi-va ca nu va mai trebui sa apasati butoanele Home sau Lock atunci cand vreti sa accesati LockScreen sau sa blocati ecranul, uzura lor pe termen lung fiind mult redusa, iar impactul asupra autonomiei bateriei va fi unul pozitiv, asa cum ar trebui sa fie toate schimbarile Apple.

Raise to wake.Simply pick up your iPhone to wake it up. Your notifications will be there waiting for you.