iOS 10 ofera un nou sistem de blocare a apelurilor

Compania Apple a anuntat ca in iOS 10 implementeaza noi functii pentru identificarea celor care ne suna, astfel ca daca suntem apelati de un numar pe care nu il avem in agenda, el va putea fi identificat cu ajutorul unor aplicatii terte instalate in terminalele noastre.

Spre exemplu, daca suntem sunati de pe un numar de telefon folosit de o banca, sau de un recuperator de credite, iar o aplicatie terta il are in baza sa de date marcat ca atare, iOS-ul ne va indica acest lucru atunci cand afiseaza numarul de telefon cand suntem apelati.

Aceasta functie are si un meniu dedicat in aplicatia Settings, Configurari, iar acolo compania Apple listeaza toate aplicatiile care permit identificarea numerelor care ne apeleaza si permite inclusiv blocarea lor pentru a nu mai fi apelati.

Deocamdata nu se stie daca acest sistem ar permite inclusiv blocarea apelurilor cu numar necunoscut, dar totul va depinde de aplicatii terte care sa poata oferi aceasta functionalitate, deoarece iOS 10 nu o ofera in mod standard.