Prima Pagina iOS 10 iOS 10 ofera un nou sistem de blocare a apelurilor

iOS 10 ofera un nou sistem de blocare a apelurilor

Compania Apple a anuntat ca in iOS 10 implementeaza noi functii pentru identificarea celor care ne suna, astfel ca daca suntem apelati de un numar pe care nu il avem in agenda, el va putea fi identificat cu ajutorul unor aplicatii terte instalate in terminalele noastre.

Spre exemplu, daca suntem sunati de pe un numar de telefon folosit de o banca, sau de un recuperator de credite, iar o aplicatie terta il are in baza sa de date marcat ca atare, iOS-ul ne va indica acest lucru atunci cand afiseaza numarul de telefon cand suntem apelati.

Aceasta functie are si un meniu dedicat in aplicatia Settings, Configurari, iar acolo compania Apple listeaza toate aplicatiile care permit identificarea numerelor care ne apeleaza si permite inclusiv blocarea lor pentru a nu mai fi apelati.

Deocamdata nu se stie daca acest sistem ar permite inclusiv blocarea apelurilor cu numar necunoscut, dar totul va depinde de aplicatii terte care sa poata oferi aceasta functionalitate, deoarece iOS 10 nu o ofera in mod standard.

 • IOSFanS’atât

  Vaaaii.. Dar ce hoti sunt astia de la Apple frate.. Sunt aplicatii de genul(Truecaller),au vazut ca folosesc utilizatorii aceste aplicatii si baga si ei in soft.. Mari genii frate,au ramas vărzeturile fara idei.. O sa se aleaga praful,usor,usor..

 • r@zr100

  aceasi chestie au bagat-o parca si samsung pe s7 ……intr-adevar au vazut ca au cautare destul de mare si acum o baga cu totii nativ in sistem…

 • John McClane

  Cred ca iesim toti la pensie si nu se mai alege praful de ei. 🙁

 • amfetamin

  Pai ori blocheaza ori nu blocheaza? Titlul articolului e “iOS 10 ofera un nou sistem de blocare a apelurilor” iar mai apoi citesc ca “Deocamdata nu se stie daca acest sistem ar permite inclusiv blocarea apelurilor”!

 • Viorel Predatorul

  Citeste cu atentie textul articolului. Zaone a scris foarte clar: iOS va permite blocarea numerelor care nu exista in agenda telefonica, si pe care sistemul de operare le va cauta in bazele de date externe (o banca, un recuperator, etc).

  La final, scrie clar “Deocamdata nu se stie daca acest sistem ar permite inclusiv blocarea apelurilor cu numar necunoscut”
  Este vorba despre apelurile de pe numere ascunse.

 • amfetamin

  Mea culpa,ai dreptate.