Verificarea constanta a smartphone-ului poate fi un semn de depresie

Un nou studiu realizat recent arata ca utilizatorii care verifica in mod constant smartphone-urile ar putea suferi de depresie. Studiul a gasit o legatura intre utilizarea telefonului, instabilitate emotionala si lipsa de concentrare.

Cercetatorii de la Universitatea Baylor au efectuat un studiu de 346 elevi cu varste cuprinse intre 19 si 24 de ani, cu varsta medie medie de 21 de ani. Ei au prezentat participantilor un chestionar complicat pentru a evalua personalitatea fiecaruia si nivelul de dependenta de smartphone.
Cercetatorii au stabilit ca “O persoana care este capricioasa si temperamentala poate fi mai susceptibila de a fi dependenta de telefonul mobil decat persoanele mai stabile. La fel cum si pentru persoanele dependente de o anumita substanta, dependenta de telefon mobil poate fi o incercare de indreptare a starii de spirit.”


Cercetatorii au descoperit o legatura intre impulsivitate si dependenta de telefon. Participantii care au fost mai putin capabili sa se concentreze asupra sarcinilor, de asemenea, cunoscut sub numele de sindromul de deficit de atentie. In plus, a fost, de asemenea, stabilita si o relatie intre tipul de personalitate si dependenta de telefon. Acei indivizi care sunt mai timizi si mai introvertiti sunt mai putin dependenti de telefoanele lor si cei mai extrovertiti sunt mai predispusi sa fie dependenti de diverse forme de tehnologie si social media.
In medie, studentii participanti trimit mesaje text 95 de minute in fiecare zi, si email-uri timp de 49 de minute. Media, de asemenea, este de 39 de minute in fiecare zi de verificare Facebook. Unii participanti, care au fost puternic dependenti de telefoanele lor, cau petrecut 10 de ore pe zi, uitandu-se la dispozitivele lor mobile.
Cercetatorii au descoperit ca acesti utilizatori ce verifica intens telefoanele mobile au cel mai probabil personalitati instabile, ce cauta sa le fie distrasa atentia pentru a li se ridica moralul prin intermediul tehnologiei mobile.

“Incessant checking of emails, sending texts, tweeting, and surfing the web may act as pacifiers for the unstable individual distracting him or herself from the worries of the day and providing solace, albeit temporarily, from such concerns,” au notat cercetatorii

In incheiere, un clip video amuzant, trist dar adevarat cu privire la dependenta de telefoanele mobile.