Primii pantofi inteligenti ce ofera posibilitatea de a controla un joc video de pe smartphone

 La evenimentul Tech World al acestui an, cei de la Lenovo au prezentat prima pereche de pantofi inteligenti care, spun ei, cu succes ar putea inlocui dispozitivele de fitness, dar poate prelua si rolul unui controller de jocuri cu ajutorul senzorilor integrati.

Ce pot face acesti pantofi? Pot masura numarul de pasi, ca si un tracker simplu de fitness, doar ca senzorul incorporat in pantofi sugereaza o acuratete mai mare. Deasemenea, talpa, mai exact tocul pantofului include o capsula printată 3D unde se afla electronica, aceasta putand fi modificata dupa bunul plac al utilizatorului,asta inseamnat  putina libertate de personalizare.

Totusi, cea mai inedita si neobisnuita functii ar fi posiblitatea de a controla un joc video de pe smartphone cu ajutorul senzorilor integrati. Un exemplu oferit la Tech World de Lenovo a constat intr-un joc unde un personaj alearga iar utilizatorul paseste in realitate pentru a infuenta directia acestuia.

Lenovo nu a oferit un nume sugereaza si nici o data de lansare a acestui produs ceea ce inseamna ca nu va veni foarte curand.