iOS 10 Safari afiseaza clipurile video in continutul paginii

Una dintre schimbarile extrem de bune implementate de catre compania Apple pentru Safari in iOS 10 are legatura cu browserul Safari, acesta fiind in sfarsit capabil sa afiseze clipurile video in interiorul paginilor web, daca noi dorim acest lucru, fara a ne forta sa le vedem pe intreaga dimensiune a ecranului iDevice-urilor.

In clipul video de mai jos puteti vedea cum arata functia, iar daca vorbim despre un clip video in care va intereseaza doar sa ascultati ceea ce se spune, atunci puteti citi restul paginii web in timp ce acel clip video este rulat in respectiva pagina, fara a il vedea pe intregul ecran.

Apple le va permite dezvoltatorilor sa implementeze aceasta functie si in aplicatii, astfel ca acestea vor reda clipurile video in format mic in pagina chiar de la inceputul redarii, iar afisarea pe tot ecranul va fi o optiune pe care noi o vom putea activa la cerere.

8 COMENTARII

  1. o functie dupa parerea mea extrem de utila ….in trecut nu se putea face decat prin jailbreak …sau tot prin jb tweakul videopane,super bun….chestia e pe android nativa de un secol si faptul ca va fi adusa si pe ios ma bucura enorm…..

  2. Daca functia e implementata ca in Android atunci nu se pune problema netului pentru ca clipurile nu ruleaza automat. Clipul se lanseaza direct in browser, binenteles cu posibilitatea de full screen. Iar asta e modul normal de implementare a functiei…