Prima Pagina Google Chrome Google Chrome va deveni mult, mult mai rapid

Google Chrome va deveni mult, mult mai rapid

Google Chrome este cel mai folosit browser pentru navigare pe internet de pe calculatoare sau laptop-uri, el avand o cota de piata foarte mare si in domeniul terminalelor mobile, iar in viitorul nu foarte indepartat el urmeaza sa fie si mult mai rapid decat in momentul de fata.

In versiunile beta oferite de catre Google pentru utilizatorii Google Chrome s-a observat o crestere substantiala a vitezei cu care sunt incarcare paginile web, inginerii din Mountain View implementand o multitudine de schimbari menite sa faca mai rapida incarcarea paginilor web.

Conform unei companii care dezvolta programe de benchmarking pentru browsere ce permit navigarea pe internet, versiunea 53 a Google Chrome, cea mai recenta versiune beta, aduce imbunatatiri de aproximativ 50% a performantelor, iar aici vorbim despre o medie.

Google Chrome ruleaza cu aproximativ 50% mai repede pe un MacBook Pro cu ecran de 15 inch, iar de aceleasi imbunatatiri ar trebui sa aiba parte si utilizatorii platformei Windows, asta desigur daca Google nu se va gandi sa faca modificari care sa strice tot ceea ce s-a facut bun.

The analysis was conducted on Motion Mark, a benchmarking tool. It points to a 47% improvement in performance across the board when running on a 15″ Macbook Pro, mostly thanks to improvements in GPU raster and CSS.

In ceea ce priveste versiunea pentru Android  Google Chrome, se pare ca redarea de continut HTML a fost imbunatatita cu pana la 600% fata de versiunea actuala a browserului disponibila in Google Play, deci vorbim despre schimbari foarte mari pe care Google ar reusi sa le ofere pentru utilizatori.

Practic, Google fa face din Chrome cel mai rapid browser pentru navigare pe internet, insa deocamdata nu stie nimeni ce impact vor avea aceste modificari asupra consumului de resurse pe care il are browserul, aceasta fiind una dintre cele mai mari probleme ale sale.

 • NarcisB

  În prezent care browser este cel mai rapid pe iPhone? Safari sau Google Chrome?

 • atb19

  Opera 😜

 • EMP83

  După părerea pe în ios safari este cel mai bun insa pe restul( android, windows, mac os, Linux) chrome face legea.

 • Viorel Predatorul

  Deja browserele astea sunt foarte rapide; imi aduc aminte ce nebunie era acum vreo 15 ani, cand stateai cateva minute sa se incarce o pagina banala 🙁 Te uitai la bara de incarcare si nu stiai daca s-a blocat incarcarea si sa dai Refresh, ori sa mai astepti…
  De la o anumita viteza de incarcare, nu mai conteaza acel “50% mai rapid”. E la fel de rapid fie ca se incarca in 80 sutimi de secunda, fie ca se incarca in 40 sutimi de secunda.

 • Alex S.

  Marketing doar !!!