Noi imagini prezinta noul mod de noapte al iOS 10

Dimineata v-am prezentat doua capturi de ecran preluate din aplicatia Messages, Mesaje, a iOS 10, ele relevand faptul ca Apple urmeaza sa implementeze un Dark Mode, mod de noapte, pentru aplicatiile native disponibile in sistemul sau de operare dedicat iDevice-urilor.

Saptamana aceasta v-am spus si ca aplicatia Ceas a iOS 10 are un mod de noapte activat in momentul de fata de catre compania Apple, iar acum vedem si alte cateva imagini in care alte aplicatii naitve ale iOS 10 sunt prezentate ca avand o tema pentru noapte disponibila deja.

Desi Apple testeaza in momentul de fata un modul de noapte pentru interfata aplicatiilor native din iOS 10, el nu pare sa fie 100% pregatit pentru a fi oferit pentru toata lumea, interfata avand diverse probleme in afisarea elementelor cand sunt accesate unele meniuri, sau sunt afisate alerte.

Chiar si asa, zvonurile privind implementarea unui mod de noapte in iOS 10 se dovedesc a fi adevarate, compania Apple avand in momentul de fata nevoie de ceva mai mult timp pentru a il pregati astfel incat atunci cand va fi oferit oficial, el sa nu genereze critici din partea utilizatorilor.

Apple a implementat deja un mod de noapte pentru tvOS in Apple TV, astfel ca acolo utilizatorii vor avea posibilitatea de a utiliza o interfata care este mai blanda cu ochii in cazul folosirii pe timp de noapte, insa pentru iOS 10 exista posibilitatea ca asteptarea sa se prelungeasca dincolo de lansarea oficiala.

Daca noua tema pentru interfata iOS 10 nu este pregatita pana in toamna in vederea lansarii, atunci exista sansa ca Apple sa amane oferirea sa pana in momentul lansare iOS 10.1, adica undeva in perioada octombrie – noiembrie, insa ramane de vazut ce vor reusi sa faca inginerii sai.

O tema de acest gen pentru iOS 10 s-ar potrivi perfect cu Night Shift pentru a oferi o experienta mai buna de a utiliza iDevice-urile in timplul noptii, dar trebuie sa mai avem rabdare pana cand totul va fi disponibil pentru noi.