Iata de ce nu va exista iMessage pentru Android

Unul dintre zvonurile aparite inaintea WWDC 2016 anunta faptul ca iMessage pentru Android va fi lansat, iar diverse teorii au aparut impreuna cu el, multe spunand ca Apple risca sa piarda foarte multi utilizatori daca va lansa o aplicatie iMessage pentru platforma concurenta.

Cam aceasta a fost si gandirea celor din Cupertino, un membru din conducerea companiei confirmand pentru un jurnalist american ca iMessage este o platforma creata special pentru iOS, care va ramane in iOS, platforma Apple fiind “superioara” celei dezvoltate de catre compania Google.

Apple se bazeaza si pe iMessage pentru vanzarea de iDevice-uri, sau cel putin asta da de inteles acest manager al companiei americane, iar aceasta strategie ar putea fi gresita avand in vedere ca exista multe alte aplicatii de mesagerie care ofera functii mult mai complexe si mai utile decat cea a Apple.

Separat, se pare ca Apple este interesata sa preia date din iMessage pentru un eventual sistem de inteligenta artificiala care ar fi acum in dezvoltare, mai exact cel din aplicatia Poze a iOS 10, sau poate chiar un altul care va oferi functionalitate ceva mai complexa pentru utilizatori.

When I asked a senior Apple executive why iMessage wasn’t being expanded to other platforms, he gave two answers. First, he said, Apple considers its own user base of 1 billion active devices to provide a large enough data set for any possible AI learning the company is working on. And, second, having a superior messaging platform that only worked on Apple devices would help sales of those devices — the company’s classic (and successful) rationale for years.

Era greu de crezut ca iMessage va ajunge vreodata in Android, iar cei de la Apple au clarificat lucrurile, negand in totalitate informatiile, asa ca acum nu me mai ramane decat sa ne bucuram de schimbarile implementate deja pentru Messages in iOS 10 si sa speram ca in viitor vom avea parte de altele la fel de bune.

40 COMENTARII

  1. Și WhatsApp are end-to-end encryption. Și în plus are funcții pe care nu le are iMessage. Singurul avantaj al iMessage este că primești un mesaj text pe toate ideviceurile. Dacă ai doar iPhone nu mai ai avantajul ăsta.

  2. este normal din 2 motive- securitate (iti poti controla tu ce vrei sa faci) si al doilea motiv, pai daca faci imessage pt android de ce nu faci si facetime si find my phone si restul speciale pt ecosistemul apple

  3. pe langa ca ar pierde utilizatori…unu la mana nu mai au securitatea sa faca ei ce vor si 2 la mana daca ai face imessage de ce sa nu faci facetime si find my phone si restul speciale pt ecosistem?

  4. Probabil daca imessage ar fi si pe android, FBI ar putea obtine de la google acel tool pt a sparge un telefon cu android si automat a avea acces la conversatiile si imessage din acel telefon

  5. Asta nu explică de ce iMessage e mai bun decât WhatsApp. În plus, producătorul software-ului face ce vrea, și este responsabil de securitatea produsului. Dacă iMessage ar fi pe Android, nu văd cum ar putea ca securitatea sa să fie compromită. Apple are codul sursă, iar dispozitivele cu Android sunt pur și simplu niște mașini pe care rulează software-ul.

    Doi la mână: ce e așa special Find my iPhone? Pe Android ai produse cu mult mai puternice, care îți caută dispozitivul pe Google Maps. Find my iPhone ți-l caută pe Apple Maps :((
    Google însăși are aplicație de căutare dispozitive ca Find my iPhone, deci nu văd care e marele atu al aplicației ăsteia.
    Dacă Find my iPhone ar fi pe Android, nu ar avea niciun succes pentru că ecosistemul Android are deja aplicații mai bune.

  6. Nu înÈ›eleg asta: “este normal din 2 motive- securitate (iti poti controla tu ce vrei sa faci)”
    Care e logica a ceea ce scrii tu? Google a portat toate produsele sale pe ios: Maps Translate, Drive, Gmail, YouTube, etc. Ți se pare că securitatea produselor ăstora e afectată? Crezi că nu face ce vrea Google cu produsele proprii?
    Nu văd ce probleme de securitate ar avea iMessage dacă ar fi portat pe Android… Mesajele sunt criptate end-to-end, ca È™i pe WhatsApp, Hangouts, etc. Dacă ai acces la iPhone, ai acces È™i la istoricul mesajelor, deci nu există o problemă de securitate a aplicaÈ›iei, ci de acces în dispozitiv.

    Decodarea iPhone-ului din povestea NSA mă face să cred că mitul securității iPhone este doar un mit.

  7. Ce comici sunt unii! Exista cate unul asa de spalat pe creier de incearca sa gaseasca explicatii SF in favoarea Apple la orice decizie economica pe care Apple a luat-o. Ce nu e clar? Apple a spus: “…only worked on Apple devices would help sales of those devices…”.
    Mai rationali, baieti, mai rationali.

  8. Daca fbi cere un tool celor de la google si imessage este pe acel telefon cu android?? Pai kkt nu mai am de ce sa mai folosesc imessage

  9. Nu am stiut ca exista variante mai bune find my iphone care sa iti localizeze telefonul si la o adica sa ti-l puna in lost mode dupa ce iti faci erase la iphone sau mac
    My bad. Tu ce folosesti?

  10. e superior momentan pt ca nu stim cei de la google daca ar face , la cererea FBI acel tool care apple a refuzat.
    Ti-am zis whatsup mi se pare simplu si ok, imessage din ios10 nu e mai complex? tu ai vazut ce e acolo? cumva din ce vad, prefer varianta simpla de imessage sau whatsapp

  11. Din pacate daca cineva cu putere cere celor de la Google sa faca un tool pt un anumit android….faci ceva pe end to end encription. Sunt sigur ca google sunt mai slabi de inger si imediat ar oferi acele tooluri pt a sparge orice telefon…pai daca acel android ar avea imessage atunci ce ar mai putea face Apple sa iti apare intimitatea ?!

  12. Intreb si eu pe zaone sau altii care au android, ne-contand daca e flagship sau nu, daca telefonul vine by default cu o aplicatie gen find my iphone, care sa iti localizeze device’ul, sa ii faci erase all de la distanta, si automat sa intre in lost mode dupa acel erase ?

  13. No bravo! Binenteles ca exista, se numeste Android Device Manager.
    Daca vrei sa vorbesti despre Android, ia-ti unul. Foloseste-l pana te obisnuiesti cu sistemul de operare iar dupa asta poti sa ai un punct de vedere.
    Pana atunci tu vorbesti doar din mituri iar in fata celor care cunosc Androidul, te faci de ras.

  14. Ma pufneste rasul. Srb, pe ce lume traiesti?
    Exista doar doua tipuri de device-uri certificate de NSA pentru securitatea datelor, cele cu: Blackberry Balance si Android Knox. iPhone mai are de lucru. Sa ma anunti cand va face Apple trecerea de la mituri la certificari.
    Pana atunci: stai jos, 4.

  15. ce treaba are cu certificarea din moment ce oricine le poate sparge sau sunt inexistente…aia probabil dau orice catre guverne no questions asked…deci nu mai face pe papagalul cu notele

  16. omule esti slab in a intelege? aici nu am avut UN PUNCT DE VEDERE, ci am pus o intrebare ! poti face diferenta sau esti papagal?

  17. “Daca” si cu “Parca” se plimbau pe-o barca…
    FBI nu are nevoie de acceptul Google sau Apple pentru a obtine date care tin de siguranta nationala. “Parca” iPhone era smartphone-ul ala la care FBI a obtinut acces cu ajutorul unei firme de prin Asia, nu? Si uite ca in continuare folosesti iPhone, desi conversatiile tale cu emoticonuri haioase din iMessage pot fi vazute de FBI !!

    Ia uite ce spune Snowden: “FBI’s claim it can’t unlock the San Bernardino iPhone is ‘bullshit’ “ Cauta citatul pe Google si vezi articolul complet.

    Si eu sunt de parere ca a pretinde astazi ca statele/ guvernele nu au acces la date sensibile este un mare “bullshit”.
    Tu ce crezi? Este Apple in stare sa se opuna statului american in privinta securitatii? Dar ce ar face Apple in fata guvernului chinez, sau in fata Comisiei Europene?

  18. Da face fata…Apple este momentan cea mai mare putere a lumii. Fbi a retras judecata cu ei……bine probabil intr-o lupta corp la corp nu are cine sa faca fata chinei la cati sunt :))
    Si da ai dreptate cu daca si cu parca…asa ca nu vom afla niciodata pana nu se intampla..daca teroristii folosesc doar iphone….ce sa le fac, probabil in lumea android se simt ne-securizati 😀

  19. ca influenta sistematica. Ba a facut Fbi de ras? ei zicand ca nu pot sparge si a venit Snowden si a zis ca ce zice Fbi acolo e bulllshit ?!?
    Se dovedeste ca doar companiile mari IT se pot bate in procese intre ele..cand e vorba de guverne nu prea fac fata

  20. Pe smartphone-ul cu android folosesc Cerberus. Este instalat si am o pastila de siguranta in cazul in care pierd dispozitivul.
    Tu nu stiai ca exista produse mai bune… Era un clip comparativ pe YouTube intre Find my iPhone si Cerberus. Este de departe o aplicatie atat de avansata incat “umileste” Find my iPhone :))
    Daca pierzi smartphone-ul, accesezi consola de comanda pe web, si poti face urmatoarele: inregistrezi audio conversatiile din jurul smartphone-ului, schimbi codul de securitate, faci poze in modul “stealth” cu smartphone-ul, trimiti mesaje hotului, stergi complet memoria smarpthone-ului, etc.
    Il poti ascunde din lista de aplicatii, iar daca smartphone-ul ramane fara baterie, trimite in cloud coordonatele de GPS, ca tu sa il poti gasi pe web.

    Te rog, daca ai putin timp, cauta aplicatia pe Playstore, si vezi filmul de prezentare. Tu esti in stare sa faci o comparatie intre cele doua aplicatii.

  21. si da trebuie sa le pese daca este iphone sau android ca sa stie cui i se adreseaza cu problema, catre google sau apple…wtf?!?

  22. destul de interesant cerberus ca poti face acele poze/video. dar din ce am inteles nu este aplicatie by default in orice android, si conteaza sa fie pus by default din motive de securitate

  23. Elaboreaza, te rog. Care e diferenta dpdv al securitatii intre o aplicatie pe care ti-o instaleaza Google si o aplicatie pe care ti-o instalezi singur?
    Habar nu ai ce vorbesti…
    Apuca-te de altceva. De pescuit, de exemplu. Ca la tehnologie esti muci.

  24. ba robotule..by default e cel mai important pt ca oricine porneste pt prima data android si-ar configura aceasta securitate..nu stiu cati oameni stiu de asa ceva, nu stiu cati batrani sau oameni ce nu dau doi bani pt asa ceva stiu de ea si ar sta sa caute sa dll aplicatia. asa daca vine by default si o setezi odata cu telefonul este altceva pt ca oricine trece prin acei pasi.
    NU ai cum sa intelegi, pt ca esti un droid, droizi/drone/roboti pe care il cumpar din magazin ca sa ii pun sa imi fac curat si dupa ii arunc la fiare vechi, asa ca…
    si aici nu este neaparat de tehnologie ci de puterea unui lucru care vine by default.doamne taci te rog, esti sub orice user george de pe aici , adica IQ este sub limita acceptata de societate

  25. Treaba cu criptarea datelor si autoritatile e clara. Autoritatile au acces la orice pleaca si vine din telefon/tableta/ orice dispozitiv, adica furnizorul produsului sau serviciului e obligat legal sa decripteze orice pleaca si vine pe internet. Circul e cu decriptarea telefonului sau dispozitivului efectiv (adica ce ai tu in telefon si nu a plecat prin internet astfel incat sa fie deja in posesia autoritatilor). Pentru asta se incearca o lege noua in USA (au deja pt. tot ce pleaca pe internet, acu vor si pt. dispozitive efectiv – nu ca nu ar avea acces la ele – dar sa fie lege ca sa nu apara discutii la “procesul democratic”). Asa ca sunteti in siguranta (nu) pe telegram, whatsapp si ale aplicatii care va cripteaza sa nu va decripteze vecinu nu autoritatile …

  26. Si in plus, seniorul ala de la Apple chiar s-a dat de gol cand a zis ca Apple citeste toate mesajele iMessages si ca le baga in AI sa invete care e treaba cu comportamentul utilizatorilor.

  27. Hahaha… ce jalnic… auzi la el… “puterea unui lucru care vine by default”
    Esti dezastru. Pentru tine aplicatiile bloatware sunt mai safe decat cele instalate… Deci FB venit bloatware e mai safe decat FB instalat. Hahaha… Mergi ma copile la pescuit ca astea nu sunt pentru tine. Nu te-ai saturat sa rada lumea de tine? Iti place sa fi mascariciul blogului?

  28. mda esti cam slab, nu prea stii psihologia omului….bine robotzel cum esti …cine te-a programat clar ti-a dat putine info.inainte sa scrii mai bine cautai ca uite de ex mie mi-a luat 4-5 sec….in mod normal un droid ar trebui sa gaseasca instant aka 1 sec: Default effect (psychology) si ai acolo, sper sa intelegi. nu stiu ce ai cu pescuitul…dar nah, iar esti papagal si imi iei replicile

  29. Din motive de securitate, Cerberus iti permite sa ascunzi iconita din sertarul de aplicatii, iar daca vrei sa accesezi aplicatia, formezi un numar pe dial-ul de telefon. Suni de exemplu la 34423434 si deschizi aplicatia.
    Cu aplicatia asta poti elimina meniul de inchidere/restartare a smartphone-ului, asa incat hotul nu poate sa il inchida.
    Posibilitati sunt o gramada :)) Apple ar trebui sa cumpere compania care a facut Cerberus, si sa dezvolta o aplicatie similara exclusiv pentru iDevices. Atunci as spune ca intr-adevar Apple se preocupa de securitatea produselor sale.

    Srb, nu ar strica sa iti cumperi si tu un smartphone cu Android, dar sa fie un flagship nu Galaxy S4 mini :)) Incearca sa vezi ce poate platforma, si fii un om bine informat!

  30. Poti scoate cartela, aplicatia ramane in telefon si e bine ascunsa. Cand detecteaza ca exista o alta cartela, iti trimite pe mail datele cartelei SIM, si poti controla dispozitivul prin SMS. Cerberus din smartphone se conecteaza iar la serverele centrale, si iti ofera iar acces prin aplicatia web.
    Este o aplicatie extrem de puternica comparativ cu ce exista pe piata…

    Normal ca daca inchizi telefonul, nu mai ai ce face cu Cerberus :)))) Dar la fel si cu o poza: daca o pui intr-o cutie de pantofi si o ascunzi in dulap, nu te mai poti bucura de poza, nu??

  31. Foarte tare asta cu eliminarea meniului de inchidere/restartare. Pe mine asta ma dereanjeaza la iphoen,ca,cu tot cu amprenta si parola activata apesi pe butonul de power si-ti apare imediat slide to unlock si pa iphone cu tot cu find my iphone. Bine,daca-i scoti cartela e aceasi poveste,dar nu tot timpul ai la indemana o cheita sim sau un ac de siguranta.