Iata de ce nu va exista iMessage pentru Android

40

Unul dintre zvonurile aparite inaintea WWDC 2016 anunta faptul ca iMessage pentru Android va fi lansat, iar diverse teorii au aparut impreuna cu el, multe spunand ca Apple risca sa piarda foarte multi utilizatori daca va lansa o aplicatie iMessage pentru platforma concurenta.

Cam aceasta a fost si gandirea celor din Cupertino, un membru din conducerea companiei confirmand pentru un jurnalist american ca iMessage este o platforma creata special pentru iOS, care va ramane in iOS, platforma Apple fiind “superioara” celei dezvoltate de catre compania Google.

Apple se bazeaza si pe iMessage pentru vanzarea de iDevice-uri, sau cel putin asta da de inteles acest manager al companiei americane, iar aceasta strategie ar putea fi gresita avand in vedere ca exista multe alte aplicatii de mesagerie care ofera functii mult mai complexe si mai utile decat cea a Apple.

Separat, se pare ca Apple este interesata sa preia date din iMessage pentru un eventual sistem de inteligenta artificiala care ar fi acum in dezvoltare, mai exact cel din aplicatia Poze a iOS 10, sau poate chiar un altul care va oferi functionalitate ceva mai complexa pentru utilizatori.

When I asked a senior Apple executive why iMessage wasn’t being expanded to other platforms, he gave two answers. First, he said, Apple considers its own user base of 1 billion active devices to provide a large enough data set for any possible AI learning the company is working on. And, second, having a superior messaging platform that only worked on Apple devices would help sales of those devices — the company’s classic (and successful) rationale for years.

Era greu de crezut ca iMessage va ajunge vreodata in Android, iar cei de la Apple au clarificat lucrurile, negand in totalitate informatiile, asa ca acum nu me mai ramane decat sa ne bucuram de schimbarile implementate deja pentru Messages in iOS 10 si sa speram ca in viitor vom avea parte de altele la fel de bune.