iOS 10 Dark Mode a fost descoperit, iata primele imagini

Inaintea WWDC 2016, s-a spus in diverse zvonuri ca va exista un Dark Mode in iOS 10, adica o tema speciala pentru noapte care va modifica interfata de utilizator si va afisa in predominanta culoarea neagra, astfel incat utilizatorii sa nu isi oboseasca ochii in timpul folosirii iDevice-urilor.

Din pacate compania Apple nu a lansat aceasta tema de noapte pentru iOS 10, insa chiar si asa, un dezvoltator de solutii pentru jailbreak a reusit sa activeze acest modul in noua versiune a sistemului de operare, iar in imaginile de mai jos puteti vedea cum arata el in utilizare.

Cea mai recenta versiune a Xcode a fost folosita pentru a activa acest Dark Mode in iOS 10, iar deocamdata el este disponibil numai in aplicatia Messages, insa exista sansa ca o extindere spre alte aplicatii sa fie posibila pana in toamna acestui an, cand va fi lansat oficial iOS 10.

Aplicatia Messages intuneca interfata de utilizator cand afiseaza unele dintre noile sale animatii, insa acest lucru se intampla doar in interfata de chat, nu si in restul aplicatiei, asa ca putem vorbim despre o tema de noapte pentru ea, dar nu se stie cand va ajunge si la alte aplicatii native.

iOS 10 dark mode

In codul sursa al ChatKit a fost descoperit un modul numit CKUIThemeDark, acesta activand tema intunecata pentru aplicatia Messages, insa in alte aplicatii native el nu exista, semn ca Apple deocamdata nu l-a implementat pentru cei care folosesc iOS 10.

Foarte multa lume s-a bucurat dupa aparitia primelor zvonuri privind implementarea unui Dark Mode in iOS 10, insa din pacate deocamdata Apple nu a oferit vreun detaliu concret cu privire la disponibilitatea sa pentru iDevice-uri, asa ca ramane de vazut ce vom mai primi in continuare.

Avand in vedere ca iOS 10 va fi testat in multiple versiuni beta pana in toamna, nu este exclus ca intr-una dintre cele noi sa fie implementata si noua tema pentru toti utilizatorii.

UPDATE: Zilele trecute v-am spus ca aplicatia iOS 10 Clock are Dark Mode, deci exista sansa ca sistemul sa fie extins la scara larga.